12/6 2010

Idag hade vi ju "3-days event" (fälttävlan) uppe i stallet, och eftersom vi hade samling 8.00 och skulle hålla på hela dagen så var jag tvungen att ta dandy på morgonen. Jag var där vid 7 och tänkte tömköra honom. Men Åsa harvade i paddocken, traktordörrarna i lilla ridhuset var öppna (kan bli lite väl spännande att tömköra där inne då..) och hoppbanan inför dagens banhoppning var uppbyggd i stora ridhuset. Så jag fick helt enkelt tömköra mellan hindrena på hoppbanan, dock höll vi oss i skritt eftersom han drog mot hindrena såfort han skulle trava :P
Men han skötte sig iaf väldigt bra och vi jobbade i skritten i nästan 40 minuter. Några gånger blev det lite missförstånd när vi skulle svänga. men det är ju så fruktansvärt svårt det där att komma ihåg vilken töm man ska dra i ! :P
men ja, han var superduktig och vi har ju trots allt inte tömkört på över en månad så det är inte så lätt att komma ihåg allt (syftar mest på mig själv där..)

Sen var det ju då fälttävlan och jag red på Theototten! Vi höll på från kl 8 på morgonen till halv 7 på kvällen.
Theotott var iaf jätteduktig! Jag startade absolut jättesist så han blev lämnad på framridningen inför dressyren men han brydde sig inte ett dugg! Dressyren gick iaf ganska bra, han ville inte gå ner hela vägen till domaren (som satt i en trailer - något som theo inte är ett så stort fan av). Men utöver det lilla problemet så är jag nöjd :)
Banhoppningen gick superbra! Jag har hoppat Theo en gång och då hoppade vi en bana på typ 30-40 cm, nu skulle vi hoppa en bana på 60 cm! Men han var grymt duktig, dock hängde jag inte riktigt med när vi kom till muren så då sprang han vid sidan men annars var han jätteduktig!
Slutligen var det då terrängen på eftermiddagen! Jag trodde inte han skulle ha några krafter kvar då, men oj vad fel jag hade! Han var superpigg! Hoppade bara fram en gång på varje hinder på framridningen, dels för att han är så stensäker men också för att han inte skulle bli trött.
Väl ute på terrängbanan var han klockren! Hoppade allt utan att ens titta på hindrena! Och snabbt gick det också, jag var tvungen att bromsa under andra varvet.. Men vi gick iaf i mål på 1,59 minuter (idealtiden var 2 minuter!) och man fick ha +-15 sekunder från i.tiden.

Totalt slutade vi på typ -60 straff tror jag och blev på det sjätteplcerade!
Han är bäst min lilla theotott!


Ingen bra bild, men det är den bästa hoppbilden jag fick på Theo (här hoppandes över några halmbalar!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0