29/6 2010

Första skrittdagen idag och Dandy har skött sig exemplariskt! Vi gick på en grusväg bort från stallet och vände när vi gått 10 minuter och gick tillbaka. Sen fick han käka lite gräs också när vi kom tillbaka :)
Sen gjorde vi iordning allt i stallet, ryktade osv och sen gick vi med honom igen. Egentligen ska han skrittas en gång på morgonen och en gång på kvällen, men vi har ju lite svårt att lösa det, framförallt nu när jag börjar jobba. Men vi ska se om han ev. kan få gå i skrittmaskinen 20 minuter på morgonen så går jag med honom på kvällen. Vad jag vet så har han aldrig gått i skrittmaskin så jag vet inte riktigt hur han skulle reagera på det, men man får ju testa, det är den bästa lösningen vi kan komma på just nu!
Sen har vi fått ett problem till. Vi köpte ju krafft från ridskolan som skulle räcka ca 10 dagar som han skulle ha i övergången till den nya kraften han får här. Så nu har vi börjat ta över honom på den nya kraften, och han äter den inte. Han som är jordens matvrak och äter allt som går att äta! Men han verkar verkligen inte tycka om den här kraften. Men vi ska ge det några dgar och hålla ordentlig koll. Han får ju sin vanliga kraft ett mål om dagen och eftersom han bara skrittas så gör det inte så mycket om han inte äter jättemycket. Dessutom harhan fortfarande en del gräs kvar i sin hage, så det går nog ingen nöd på honom :)

Imorgon  börjar jag som sagt jobba. Jag ska ju jobba hos dressyrryttaren Emma Karlsson ute på Hogsta. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt! Blir Dandy bra så kommer han förmodligen få följa med nästa gång jag jobbar så kan jag träna honom för Emma. Den här gången jobbar jag ju då från onsdag den här veckan till torsdag nästa vecka. Blir antagligen inte så mycket uppdatering här under den tiden då jag förmodligen kommer vara helt död. Men det händer ju ändå inte så mycket med Dandy just nu. Men ja, jag ska uppdatera i den mån jag hinenr och orkar :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0