5/6 2010

Red Dandy imorse i paddocken och på galoppbanan.
Gick ett varv med honom på galoppbanan först och sen gick vi in i paddocken och red i ca 10 minuter. Han var ganska seg och ville inte alls gå fram.
Eftersom det inte var så mycket mygg så gick jag ut och travade på galoppbanan istället eftersom han brukar bli piggare då. Och visst blev han piggare, dock inte så mycket som det brukar bli.
Vi travade iaf runt där på galoppbanan 3 varv och han skötte sig exemplariskt! försökte inte ens dra iväg!
Så imorgon ska jag nog försöka våga mig ner till ängen och rida lite där (om det är fint väder förståss). Dock blir det nog lite trav i paddocken först.

Det som känns viktigast med Dandy just nu är att han får tycka det är kul! När han blir uttråkad så får han tuggummi under fossingarna. Därför är det viktigt att han tycker det är kul så att vi är säkra på varför han börjar trockla om han nu skulle göra det. Så jag ska rida ut så mycket det går, rida på galoppbanan, ängen, klättra osv - allt för att han inte ska bli uttråkad! Han brukar ju tycka livet leker när han får träna ordentligt! det märks så tydligt för på dom lektioner då vi mest har tränat grunder har han verkligen haft tuggummi under fötterna, medan han har dansat fram när man börjar träna olika rörelser! Dock är det ju svårt att få honom tycka det är kul på det sättet nu eftersom jag bara rider jättelugnt och iprincip bara travar rakt fram ;) Därför är det ett bra alternativ att rida ut mycket och få honom att tycka det är kul på så sätt :)


Bilden är från förra gången vi var ute och travade på galoppbanan :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0