11/3 2010

Åh vad jag känner att turen verkligen är på min sida..

Danpan fick ju på sig båda framskorna idag. Jag fick stränga order om att han måste ha boots iprincip överallt eftersom hoven inte såg så fruktansvärt fin ut.
Gjorde iordning Danpisen och klädde på honom bootsen när jag skulle rida. Skulle rida för Annie men började ensam och han känndes verkligen jättefin! Sen plötsligt när jag tar tillbaka honom lite så snubblar han till och stannar (vilket han inte gör om jag inte ber honom om det). Då har ju den högra framskon självklart lossnat.. -.-
Så annie fick komma in i ridhuset och dra av den (satt fast i en söm). Och man kan ju inte påstå att hoven såg finare ut efter den lilla incidenten heller.
Så nu blir det gips runt hoven till början på nästa vecka då hovslagaren kommer tillbaka och fixar till fötterna på honom. Dock kan han inte gå i hagen då eftersom gipset inte får bli blött.

Han har ju inte så fantastiskt bra hovar, eller ja, dom växer inte så mycket. men vi ska testa och ge honom lite fodertillskott som är bra för hovarna (som jag aldrig kommer ihåg vad det heter) och så får vi se vad hovs. kan göra med hovarna på tisdag. Dessutom ska det införskaffas stoora boots så att han inte kan trampa va sig fler skor!

Men lite positivt må jag säga att det är ! Han trampar ju va framskorna när han trampar under sig så pass mycket, så på sätt och vis är det ett bra tecken ;)


3 framskor på 5 dagar, det må jag säga är bra jobbat, grabben ;) <3


Kommentarer
Postat av: Jenny

Kan det vara Steel joint du ska ge? Ska ge bra hovar.

2010-03-12 @ 08:45:40
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag säger bara ENZION!!! Det utan tvekan bästa som finns!! Min häst har haft hovar som kexchoklad innan vi började med det!! Nu är de mkt bättre, och dessutom skos han med korta intervaller för att minska risken att de flikar upp sig (5 veckor) och varmskos så att skorna sitter bättre! Enzion är dyrt, och det tar ca 6 månader innan man egentligen kan börja se resultat (det står kortare på burken) Men jag lovar - det är det som funkar!! Vi har använt det i ca 10 år (till andra hästar med då) och det är överlägset helt klart bäst! Värt varenda krona!

2010-03-18 @ 08:39:05
URL: http://yellowisthenewblack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0