17/11 2010

Dandy fick vila idag eftersom jag kommer så sent på onsdagar. Dessutom hade jag missat att det var en teori jag hade kunnat rida på. Men men, han dör nog inte av att vila!

Red iaf lektion sen på kvällen, på Pjotter! Har aldrig suttit på honom och jag trodde väl ungefär att jag skulle dö när jag hade haoppat upp och insett hur stor han var! Ja menar, när jag rider på stor häst så rider ju jag på Theo, och så har ju suttit på Luxia och Jissa ett par gånger. Luxia är väl kanske 160 i mkh, men Theo och Jissa är väl cirkus 155-157 i mkh eller nåt sånt. Pjotter däremot är giant!
Men det gick ändå ganska bra! Mina ben är ju inte direkt så långa, så jag hade inte så mycket att hålla om med.
Att det dessutom var helt sjukt svårt att sitta i traven gjorde ju inte det hela lättare, och jag vet någon som komemr ha träningsvärk i magen imorgon.. ;)
Galoppen däremot.. Vilken galopp hästen hade! Man ville ju typ inte sakta av! Hade gärna ridit i bara galopp hela passet om jag fått! Haha! Framförallt högergaloppen var riktigt bra. Testade att ta tillbaka lite på en kortsida, och när jag bara kramade lite i tygeln och satt till lite och drev på så plötsligt står hästen iprincip på stället och galopperar!

Väldigt kul att man kan hålla en sån häst så fin och lydig på en ridskola! Nu menar jag inte att bara för att hästen går på ridskola så är den förstörd, men det hör ju inte till vanligheterna att hästen kan vara såhär känslig trots att den går med 14 olika ryttare varje vecka!

Imorgon ska jag iaf rida på lilla Dampdy. Kommer kännas väldigt litet efter stora Pjotter :P
Vet inte irktigt om jag ska rida honom på eftermiddagen eller på lektion. Vi får se helt enkelt :)


Christoffer och Pjotter på bilden.
Kan ju tillägga att Christoffer är ungefär 3 meter lång, så då kanske ni förstår hur stor hästen är.. ;)


Kommentarer
Postat av: eric

Ska du till globen nästa helg? vad ska du handla? :)

2010-11-18 @ 22:19:11
Postat av: Angelika

Hittade din blogg av en slump, roligt att läsa och framför allt var det lite lustigt att hitta ytterligare en häst vars namn är Pjotter, det heter nämnligen min häst också. :)

2011-01-06 @ 19:59:57
URL: http://tazza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0