24/11 2010

Red Dandy på min lektion för Fia Klarbrant idag. Rider ju vanligtvis lektion på en ridskolehäst för henne på onsdagar och så brukar annie ta Dandy, men eftersom annie tog Dandy igår och jag inte hinner rida på eftermiddagen på onsdagar så red jag honom på min lektion idag. Tycker det funkar väldigt bra att ha med honom där. Övningarna vi gör blir ju lättare på en häst som verkligen kan, än på en häst som inte kan! Dessutom tycker ju Dandy att det är roligt att gå med dom stooora hästarna :D
Dandy var iaf väldigt pigg när jag longerade, men det var fortfarande märkbart i högervavr att han var segare där. Men när jag red sen så tyckte jag faktiskt inte att jag kunnde känna något alls, varken i höger eller vänster varv i trav! Han var faktiskt väldigt fin i traven dessutom!
I galoppen däremot så kännde man av höger fram. Han vill inte riktigt sätta höger bak under sig heller, utan skjuter in det i höger varv och skjuter ut det i vänster varv. Så någonting är det ju som inte är helt rätt.

Vi gjorde en väldigt rolig övning som gick ut på att man flrst skulle lägga en 15 m volt på kortsidan, sedan vända in på kvartslinjen och flytta skänkelvikning till x, rida rakt fram några meter och sedan göra en halvvolt tillbaka i samma varv! Kan lägga upp bild på övningen i morgon (har en feting lång håltimme som bara jag i min klass har, så jag har gott om tid i datasalen om man säger så :P ). Den var iaf väldigt bra! Sen gjorde vi den i galopp också men då skulle det vara sluta från kvartslinjen till X och sedan en sv'ng tillbaka igen, så det blev förvänd galopp med en "kärringsväng" som Fia kallade det! :)

Nej men jag är väldigt nöjd med den här lektionen. Dandy känndes fin fin och Fia berömmde honom mycket! Dessutom var han fruktansvärt söt! han hade rött schabrak och röda lindor, så han såg ut som en liten jultomte! Eftersom vi missar julkadriljen iår så får vi köra det nu istället, elelr? haha ;)


Dandy när vi skrittade fram på stallplan idag!
Skrittar ju alltid fram honom på stallplan 10-15 minuter innan lektionen börjar, eftersom jag sen longerar honom medan de andra skrittar fram. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0