5/11 2010

Hade tänkt skritta på Dandy och rida ut på Kim idag ju, men det var så hårt så det gick inte att rida ut. Men jennifer hittade en lucka då ridhuset var ledigt, så då fick en häst gå så fick den andre vila.
velade fram och tillbaka vem jag skulle rida på, men det slutade med att det var Dandy som fick gå eftersom han alltid går sämre om han har vilat dagen innan tävling.
Jag borde inte ha valt honom...

Iaf, jag annie och jennifer skrittade ut en sväng först och sen gick vi in i ridhuset. Dandy var lite seg i skritten i början, men när jag började trava så kom han igång och blev väldigt fin faktiskt! Vanligtvis brukar han börja med att trava med väldigt korta och snabba steg, men idag var han inte riktigt lika snabb som vanligt.
Värmde lite i galopp också. Galoppen var sådär, inte jättebra men absolut inte dålig!
traven efter galoppen blev helt sjukt bra! Stora och luftiga travsteg! Sen tappar han takten lite ibland när jag glömmer bort mig och bara åker med, men så fort jag kommer på mig själv så blir han finfin igen!
Red lite galopp-trav övergångar också, vilket gick riktigt bra. Dom brukar vara så sjukt svåra eftersom jag glömmer bort att jag har två ben som måste användas också ;)
Sen helt plötsligt i en övergång så snubblar han till och känns konstig i ett steg. Vet inte vad det var som fick mig att tro att han hade trampat av sig en sko, för det varken lät eller känndes som det. men jag vände mig iaf om och såg höger framsko ligga på marken.. Suck!
Så det var bara hoppa av och skritta av Dandy innan vi gick in i stallet.

Dandy har ju väldigt dålig kvalité på sina hovar. Så när han drar av sig skorna så måste vi gipsa hoven för att den inte ska gå sönder mer än nödvändigt. Det innebär ju dock att han inte kan gå ute i hagen eftersom gipset då blir blött, så då får vi gå långa och tråkiga promenader i ridhuset istället ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0