Globen dag 2

Ponnyküren och Grand Prix stod på schemat idag!
Måste erkänna att jag är riktigt besviken över vad jag fick se.
Jag såg ju alla 4 ponnyer i somras på SM. Då tyckte jag att B Capriole och Jarno var fina, men jag var inte särskilt impad över Fighter och Extrem. Nu däremot måste jag säga att jag var inte särskilt impad över någon! Möjligtvis att jag tyckte Extrem var bättre än på SM, men överlag var kvalitén otroligt låg, eller iaf lägre än vanligt! Likaså ryttarnas procent. Var standarden inte lika hög iår eller var domarna tjurigare?! Inte vet jag. Det enda jag vet är att jag hade sett fram emot något mycket bättre!

Hoppades på att Grand Prixen skulle vara bättre, men icke! Även här var nivån mycket lägre än vad det brukar och jag var riktigt besviken över vad jag fick se! Framförallt var de Svenska ekipagen inte på topp. Adelinde Cornelissen och Anky van Grunsven var väl de som gjorde bra ifrån sig, men i övrigt!
Eller nej, jag måste ge en tumme upp till Nina Hoffman också! Även om det var många som var bra mycket bättre så är det starkt av en ryttare som är 22 år att göra så pass bra ifrån sig!
Så ja, ungefär tre tummar upp av 20 (?) möjliga! Illa!

Man börjar ju undra lite... Med tanke på svenskarnas "dåliga" insatser... Är det här det bästa Sverige har att erbjuda? För att inte tala om unghästarna som gick igår! Är det verkligen Sveriges bästa unghästar just nu?! Man förstår att Sverige ligger så långt efter i "utveckligen" när man får se det här, och man förstår varför Sverige inte plockar några medaljer på mästerskapen!

Missförstå mig rätt nu! Alla de här ryttarna och hästarna är fantastiskt duktiga, men man har sett så mycket bättre tidigare! Över lag så har nivån sjunkit! Och när man har varit på Hogsta en del och fått se "medelmåtta" (inte för mig dock.. i mina ögon är dom nästan grand prix hästar allihopa där, men i jämförelse med de som går internationellt) så blir man väldigt besviken när man får se internationella tävlingar på den nivån! Det hade ju lika gärna kunnat vara Emma som ridit Candy Man i grand prixen eller Helge i Champion of the winners. Vad gör de hästarna som gått nu bättre än vad Helge och CM gör, egentligen?!

Till er som var där idag och såg dressyren; vad tycker ni? Var standarden lägre än tidigare?
Nej, nu hoppas jag att ryttarna skärper till sig inför morgondagens kür!


Bilden tog jag förra året på Globen. Fotade bara litegrann idag men har inte orkat lägga över dom på datan än ;)


Kommentarer
Postat av: Amanda

Tycker nog att domaren var lite snål :s

Och vet du varför Adelinde kom in på fel häst vid prisutdelningen? Och det gjorde ju Anky också? :O Knaaaaasigt, vi fattade typ ingenting XD

2010-11-27 @ 22:50:08
Postat av: Karro Grape

Parzival vet man ju att han är väldigt känslig, så därför har Adelinde aldrig ridit ärevarv på honom i Globen! Anky däremot vet jag faktiskt inte.. Tycker et vore roligare om dom kom in på sina egna lixom! ;)

2010-11-27 @ 23:15:18
URL: http://karrodandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0