Träningstips

Gårdagens övning och därmed en ny kategori - träningstips!

Den här gjorde vi alltså i traven. först en volt 10-15 m. sen in på kvartslinjen och skänkelvikning till X, rakt fram några meter och sedan en halvvolt tillbaka i samma varv igen.
Övningen går ju att göra på flera olika nivåer och svårighetsgrader, man kan t.ex. göra en 8 m volt och tvärar mera i skänkelvikningen osv. Jag själv la till två tempoväxlingaar i övningen - en på kvartslinjen innan man börjar flytta och en på medellinjen innan man gör halvvolten!
Mycket bra övning som man som sagt kan göra på många olika sätt!
Vi gjorde även så att efter en liten stund så red vi öppna på långsidan tillbaka efter halvvolten. man borde ha full kontroll på alla bogar och bakben efter de tidigare delarna i övningen, vilket borde göra att öppnan blir relativt enkel!


Såhär såg övningen i galopp ut. Först en 10-15 m volt och sedan in på kvartslinjen och sluta upp till X. Sen tillbaka ut i samm varv igen. Det var alltså den här som Fia kallade för förvänd galopp med kärringsväng. För det blir ju lite förvänd galopp vid X innan man är ute på spåret igen. Denna övning går ju också att göra på 100 olika svårighetsgrader. Volterna kan vara olika stora och olika tvärning i slutorna osv. Jag la även till lite tempoväxlingar i den här övningen, på långsidan innan man går in i volten. Då får man lättare tryck i galoppen om man har en häst som inte har trycket "av sig själv" när man samlar ihop den inför volten!

Första träningstipset avklarat, vill ni ha fler??

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jättegärna fler tips!! :)

2010-11-25 @ 15:13:02
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: F

seriöst bästa lektionen vi ridit på länge, så kul! :D mer övningar tycker jag! kul kul ;)

2010-11-25 @ 17:00:27
Postat av: Amanda

Ja, fler :D Bra övningar^^

2010-11-25 @ 19:28:57
URL: http://baraponny @bdb

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0