Theo

Häromdagen satt jag och kollade igenom lite filmer på min fina lilla Theotott!
Jag hittade bland annat den här filmen:



Den är från vår allra första start tillsammans i maj 2008. Det var dessutom första gången jag satt på denna fina lilla häst. Ett halvår efter lovade jag mig själv att aldrig lägga upp den filmen någonstans.. ;) Vi fick iaf 64% och blev tvåa på det!

Ett år senare, i maj 2009, startade vi Lb:2 på en klubbtävling. Det såg lite bättre ut då om man säger så :)



Vi fick 66% och vann Lb/La
Då låg fokus på att få jämna och fina uppvisningar. Theo var inte tillräckligt stark för att man skulle kunna sätta så mycket tryck i honom.
Galoppen var fortfarande väldigt svår och det var lite knepigt att göra 10 m volter i trav.

Ännu ett år senare, alltså våren 2010, var vi med på "3-days-event" (typ fälttävlan). Vi red då Lb:2 igen. Bortsett från att Theo var livrädd för domaren (hon satt i en trailer) så skötte han sig bra.
Vi fick iaf 62,33% och blev typ 6:a.
 

Här hade vi kunnat börja jobba med att sätta lite mer tryck i honom, vilket gör att han inte blir lika jämn som tidigare eftersom han inte orkar till 100%. Vilket då självklart gör att poängen faller något. Galoppen är också bättre, men han har fortfarande inga mellangångarter.


Det jag egentligen ville komma till är att det inte ens längre är samma häst! Han är så annorlunda på alla sätt och vis! 2008 var man glad om man kunde galoppera och hade man inte kramp i armarna efter en lektion så var det något som var fel!
Idag hänger han knappt i handen och galoppen är det man nästan längtar till varje lektion!

Ska se om jag kan få någon att filma en lektion snart, han travar nämligen 100 gånger bättre nu än vad hon gjorde i våras.
Dock rider jag knappt på honom längre... :( Jag har ju både Dandy och Kim just nu, så för att hinna med båda så har jag fått rida dom på mina lektioner senaste tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0