13/10 2010

Som vanligt dålig uppdatering. ;)
Det var ju några som var intresserade av att läsa om träningen med de andra pållarna också. Så jag tänkte börja skriva lite om Kimpan faktiskt! Han är ju den andra hästen som jag rider mycket just nu. Han får en egen kategori och en liten presentation ikväll eller imorgon :)

Idag red jag iaf Dandy ute i paddocken. Det började skymma lite när jag gick ut, men jag trodde inte det skulle hinna bli mörkt innan jag kom tillbaka.
Började iaf med att longera honom lite i båda varven för att värma upp lite. Han var faktiskt väldigt snäll! :P
Hoppade sen upp och började rida lite. Han känndes bättre än vad han gjorde igår. Han är pigg och framåt men travar med väldigt korta steg. Men jag är glad att han är pigg iaf! Dessutom har jag varken haft sporrar eller spö de här två dagarna!
När jag väl kom tillbaka till stallet var det riktigt mörkt! Eftersom jag inte trodde att det skulle bli mörkt så fort så tände jag ju inte lamporna.. smart brud!

gjorde iording Dandy när vi kom in och började sen fixa iordning Kim eftersom jag skulle hoppa (ja ni läste rätt, jag skulle HOPPA honom...). Skrittade fram honom en halvtimme innan lektionen började eftersom han blir bättre av att få skritta länge. så vid halv 9 gick vi in i ridhuset och jag sa till Kristin på en gång att jag tänkte minsann inte hoppa, jag skulle bara trava bommar.

Kim var riktigt duktig under uppvärmningen. Galoppfattningarna blev bättre än vad de någonsin varit!
Sen skulle vi börja med att hoppa en liten studs med tre hinder. Kim stannade första gången på hinder två och skrittar över dom två sista. Så till nästa gång var jag beredd och drev på och då stannade han iaf inte! Efter det hoppade han studsen utan att ens tveka!

Sen skulle vi hoppa en liten kombination med ett kryss och en oxer. Så kristin fick lägga ner bakbommen på oxern första gången, men eftersom han hoppade det som ingenting så la hon upp den till nästa gång. Han stannade faktiskt inte en enda gång på dom hindrena! Efter första gången med oxern så trodde jag att han skulle börja stanna eftersom jag hade kommit lite efter i språnget och inte gett honom någon eftergift, men icke!

Det bästa var att han verkligen tyckte det var ROLIGT att hoppa! Han sög tag i hindrena och jag kunde knappt bromsa i anridningarna! Det kunde verkligen inte ha gått bättre och jag är sjuuukt nöjd med honom!
För ett halvår sedan gick han inte ens över en bom och i måndags tog det en halvtimme innan vi tog oss över en bom i skritt!

Nej gud, han slutar minsann aldrig att förvåna mig den lilla ponnyn!


Bilden är från i söndags :)


Kommentarer
Postat av: Jossan & Nessie

Fin bild. Du är så duktig på att rida! :D

2010-10-14 @ 14:19:54
URL: http://goodness.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0