19/10 2010

Red Dandy i ridhuset idag.
longerade först som vanligt och han var lika seg som vanligt. Jag tror alltid att han ska vara sådär seg som han var för en månad sen, men förbluffas alltid över hur pigg och glad han är när jag väl sitter upp och börjar rida!
Han bjuder som attan och vill inget annat än att jobba.
Jag har "testat" honom lite de senaste dagarna - ridit lite mera och gjort inte bara lallat runt. Vi har testat lite skänkelvikningar, skolor och ökningar. Han ska ju ridas och tränas precis som vanligt för att nästa koll ska ge så stor "effekt" som möjligt. Och det här är ju sånt vi tränar vanligtvis.
Dandy tycker iaf att det är superkul! Han gör bättre skänkelvikningar än vad han gjorde när han var i sitt esse för ett halvår sedan, och för att inte tala om öppnorna! Det har vi alltid haft lite svårt med, men nu gör han det som ingenting!
Galoppen är också väldigt bra och jag kan öka och minska nästan precis hur jag vill!.
John har ju rekomenderat mig att rida korta men intensiva pass. Det har jag väl ifs alltid gjort med Dandy, men nu när även han säger det så. För Dandy är det bättr emed korta och intensiva pass - det sliter mindre på honom. Så jag, 30 minuter är alldeles lagom.

Kimpan fick välförtjänt vila idag också. Han har ju trotsallt gått rätt ordentligt i 3 veckor, så det är nog bra både för kroppen och hjärnan att låta honom vila lite.
Imorgon ska jag rida Kimpan på förmiddagen eftersom jag börjar skolan sent. Sen ska jag rida Dandy på min vanliga lektion (där jag brukar rida Theo) för Fia K. Det blir ju lite knepigt att hinna rida 3 hästar på en dag för mig, så då är det en jättebra lösning att jag kan rida Dandy på min vanliga lektion. Dessutom tycker Dandy det är väldigt roligt att gå med lite kompisar i ridhuset. Sen ska det även blir kul att rida honom för Fia. Hon har ju bara sett honom en gång, det var när jag red min första Lc och hon dömde :)


Dampet får rosett av Fia :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0