25/10 2010

Idag stog träning av både Kim och Dandy på schemat!
Började med Kimpan eftersom det, framförallt, var honom jag ville rida för annie. Och eftersom annie åker rätt tidigt varannan vecka så blir det lite svårt att hinna med båda hästarna då, så då får man prioritera!

Kimpan var iaf riktigt svår idag. Trälig oc dryg var han till en början. Annie fick sitta upp och rida lite och då vart han riktigt fin med henne, kunde tillomed skritta PÅ TYGELN! skritten är ju nästan svårast eftersom man inte får någon fart. I skritten tar han dessutom bara skänkeln framåtdrivande, han tror att minsta skänkelhjälp betyder trav. Han börjar lära sig nu att det inte alltid är framåt vi ska, men oftast går det bara fort om jag lägger på skänkeln.
När annie hade ridit en stund så hoppade jag upp och red. Det var fortfarande svårt, men mycket bättre.
I traven fick han små adhd-anfall ibland, men då tyckte annie att vi skulle lösa det i galopp, eftersom galoppen trots allt är den lättaste gångarten. Så jag fick inte bryta av till trav fören jag fått igenom högersidan i galopp.
Mot slutet känndes Kimpan riktigt trött, så då avslutade jag. Framförallt så blir han väldigt trött rent mentalt. Han är ju van att gå runt och lalla två-tre lektioner per dag, så att gå från det till att gå ett pass ordentligt är ju en rätt stor omställning för honom.

Det är ju fortfarande otroligt svårt, och jag tror nog aldrig att Kim kommer bli enkel. Men det är så stor skillnad på honom nu mot när vi började! Vi ställer ju mycket högre krav på honom nu, så det som vi tycker är dåligt nu ansågs som bra för tre veckor sedan. Det är ju en stor omställning för både mig och Kim, och vi är kanske inte varandras "perfect match", men det är så otroligt roligt att få möjligheten att jobba med den här ponnyn, för både han och jag lär oss nya saker varje dag!
Och det är inte förens idag som jag insåg att mitt tålamod har blivit hundra gånger bättre! Förut försökte jag två gånger, och funkade det inte då så gav jag upp. Numera kan jag sitta och rida i skritt i 45 minuter, utan att jag ens tänker på det!

Kim tog ju rätt lång tid på sig, så när det väl var dags för Dandys tur så skulle lektionerna precis börja i båda ridhusen. Fast det visste jag inte fören jag kom in i ridhuset och började spänna sadelgjorden.. Så Dandy fick lite ofrivillig vila. Eller ja, han vilade inte helt - han fick springa lite i paddocken på lina en stund. Hade tänkt att jag skulle släppa honom, men eftersom det hade börjat frysa på på vissa ställen så fick han springa på lina. Han var lite busig, men inte alls så farligt som han varit förut när jag longerat honom ute! så i fortsättningen kanske vi kan longera lite ute iaf, bara det inte är mörkt!

Imorgon tar annie hand om båda pållarna igen. Hade egentligen tänkt att hon skulle ta Kim så skulle jag ta Dandy. På tisdagar hinner jag nämligen bar arida en häst eftersom jag inte är i stallet fören kvart i 4 och lektionerna börjar 5. Men imorgon måste jag plugga till mitt historia prov (40 sidor medeltiden + en 50 sidor lång power point.. låter otroligt lockande..) så annie skulle ta båda två!


Pernilla och Kimpan
Visst är han otroligt söt?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0