30/10 2010

Idag skulle jag ju åkt till Hogsta och ridit både Kim och Dandy för Emma.
Jag visste att det skulle bli på eftermiddagen men visste inte vilken tid, så jag var i stallet vid tolv och borstade på pållisarna.
Vid 14 hade jag fortfarande inte fått någon tid så försökte få tag på emma men hon svarade inte så jag ringde Josephine istället. Då sa hon att Emma kunde komma ut till oss istället så slapp vi åka! Topp ju!
Men hon skulle inte komma fören vid halv 7, så jag och mami tog en sväng till Hööks under tiden eftersom Dandy behövde nya boots. Tycker boots är alldeles utmärkt att köpa på Hööks eftersom han sliter dom så mycket.
Det blev dock inte bara 8 st boots, utan även ett ländtäcke, ett fleecetäcke och en grimma! Spanade även in ett superfint stalltäcke som han ska få när han är klippt ;)

Åkte tillbaka till stallet och började borsta på Dandy och Kim. lindade och fixade iordning båda två eftersom jag skulle rida Kim först och Pellen och Pernilla skulle göra iordning Dandy och komma in med honom efter en stund, så då var det lika bra att han var så klar som möjligt innan ;)

Skrittade fram Kimpan och vid halv 7 kom Emma. Kim var ett riktigt as från början (som vanligt), men faktiskt inte riktigt lika illa som tidigare den här veckan!
Emma tyckte väl ungefär att jag skulle göra likadant som annie tycker, så det var ju väldigt bra och ett tecken på att vi faktiskt gör rätt!
Även om det inte är enkelt, så var det lättare än vad det varit tidigare! Det måste ju betyda att det vi bråkade om igår faktiskt gav resultat!
Dessutom testade vi att sätta på en graman, vilket faktiskt gick bra. Kimpan ställde sig inte på bakbenen en endaste gång!
Nä men allt som allt så är jag mucho nöjd med Kim! Han fick kämpa häcken av sig och var helt sjöblöt efteråt! Så snälla Pellen skrittade av honom under tiden jag red Dandy!

Pernilla skrittade fram Dandy åt mig så när jag var klar med Kim så började jag longera Dandy på en gång. Han hade inte alls samma fart som han hade i torsdags, men han var inte jätteseg!
När jag började rida så var han riktigt på och hade världens framåtbjudning! Emma tyckte jag skulle värma lite i galopp. Galoppen gick riktigt bra, avsaktningarna däremot.. haha min fantastiska häst ville hellre galoppera sa han! Han galopperade så långsamt så att han nästan stog still, men trava tänkte han minsann inte göra! Tog seriöst två varv innan jag kunde komma ner i trav..! Haha han är ju för söt ibland!!

Red lite i trav sen och gjorde lite skänkelvikningar, vilket Dandy numera gör med lätthet! Det är bara sitta där och ta bak skänkeln lite så flyttar han sig hur lätt som helst! Han är helt underbar ibland!
Tränade även lite på att hitta en bra takt men med lite Schwung, vilket också gick kalas efter en liten stund!
Red också i lite galopp och tränade förvänd och på lite enkla byten. Bytena blev galet bra! Skojar inte, dom har seriöst aldrig varit bättre! Förvända blev också bra!

Red honom bara i typ 30 minuter, men han var så fin så då är det onädigt att rida längre! Emma tyckte också att han såg väldigt pigg och fin ut, och framförallt så är han så glad och tycker det är så roligt nu!!
Han är verkligen riktigt fin just nu! Det är såååå roligt!
Nu ska vi bara se till att han håller sig frisk så att vi kan starta allsvenskan finalen 14/11 och i Lurbo 21/11!
Men jag tror på min ponny nu, han måste vara frisk den här gången! :D

Imorgon ska jag starta Dandy och Theo på klubbtävlingen! Hinner inte starta Kim också, men tror det är bra för honom att vila eller bara gå lite lugnt imorgon.
Dandy ska iaf gå La:1 och springer han bara framåt så tror jag nog det kommer gå kalasbra! Jag är iaf galet Taggad! :D


underbara älskade lilla ponny! <3


Kommentarer
Postat av: camille

sv: okiieej :))

2010-10-30 @ 23:12:18
URL: http://camillemathilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0