14/9 2010

Idag hade jag och jennifer tänkt rida ut innan vi skulle träna för annie (för första gången sen förra måndagen), men eftersom det blåste så bangade jag (ja, ni läste rätt! det var inte jennifer som bangade den hår gången :P). Dandy blir så himla taggad när det blåser haha! Så vi skrittade bara en sväng runt galoppbanan och var påväg in i ridhuset när annie ropar genom fönstret att vi inte har något annat val än att rida ut! Jag hade ju ingen graman med mig, så annie fick göra en graman av en longerlina.. Haha! den blev lite lång men vi knöt upp den så funkade det bra ;)
Jag har ju alltid graman på när jag rider ut eftersom Dandy kan bli rättså busig. Har jag gramanen på så är chansen större att jag kan stoppa honom om han börjar dumma sig :)


Snyggt va?! :D

Hästarna var iaf snälla när vi travade rundan. Dandy var väldigt pigg och på hugget, men han busade inget :)
Så när vi kom tillbaka så gick vi in i ridhuset. Dandy känndes ganska framåt i skritten, likaså i traven! Riktigt pigg var han! Dock hade han inte lika mycket bjudning som han hade sist han känndes såhär pigg, det var väl lite mer spring idag. Jag menar inte på att han inte hade den där bjudningen, men den var inte lika ordentlig som sist och han flög inte fram i ökad trav och jag kunde inte samla honom på samma sätt. Men jag är glad att han springer fort iaf! hellre det än att han är seg!
Han känndes som sagt riktigt fin och ganska mjuk, trots att vi inte har tränat på 1 vecka (mjukheten brukar sitta kvar i högst två dagar annars.. :P) Så jag red bara ca 20 minuter i trav och jobbade mest på att få fram och tillbaka honom och hela tiden bibehålla bjudningen.
Det vart ju inget långt pass eftersom han var så väldigt pigg och framåt. det känns som att vi behöver spara lite på den här energin inför helgen nu! Dessutom vill vi avsluta när det är bra, innan han blir trött och sur! Sen blir det ju lite som en belöning också - de dagar han går riktigt bra rider jag inte så länge, medan det blir längre pass de dagar han är riktigt dryg!

Imorgon rider Annie på Dandy. Hovslagaren kommer också eftersom Dandy drog av sig en sko i söndags när han rastade sig själv i hagen.. Men vi har lyckats hålla hoven rättså fin ändå genom att linda med flexbandage. Personalen har lindat hoven på morgonen innan han går ut i hagen och sen lindar jag innan jag ska rida och innan han går ut i hagen på eftermiddagen!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Har du några favoritmärken på utrustning till dig och till Dandy?

2010-09-15 @ 09:19:13
URL: http://lilatiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0