24/9 2010

Red lilla Dampet för Annie imorse.
Första red jag ut en sväng och sen gick jag in i ridhuset. Dandy var väl ungefär likadan som han varit hela den här veckan, alltså rätt seg..
Det funkar sålänge han får gå i en lång och låg form, men så fort jag försöker plocka upp honom eller försöker ändra tempot så protesterar han. Så något är det som inte är riktigt rätt, frågan är bara vad..
Men han ska iaf checkas av veterinären så fort som möjligt så vi vet om det är något som är fel.
Någon tävling imorgon blir det ju iaf inte. Känns ju dumt att åka ut och tävla när vi inte ens klarar av att göra sakerna på träning.

Jag åkte tillbaka till stallet på kvällen och skulle fixa lite med Dandy. När han stog på gången så höll han på och sparkade mot magen, men jag tänkte inte så mycket på de utan tänkte mer att det var insekter och så (vi har sjukt mycket knott i stallet). Precis när jag skulle åka hem vid kvart i 8 så började Dandy bete sig jättekonstigt. Han åt inte betforn, morötterna eller höet, fortsatte sparka mot magen och började rulla sig helt husteriskt. Så jag tog ut honom och ledde honom 20 minuter på stallplan. Gick in igen och han fortsatte rulla sig och vägra äta. Tog tempen men ingen feber. Gick in i ridhuset och lät honom springa 5 minuter på lina och ledde honom 10 minuter. Sen fick han gå in i Dondys box. Då började han faktiskt vakna till och såg lite piggare ut igen. Så då försökte vi få honom att dricka betforvattnet (tog ut all betfor och gav honom bara vattnet), vilket han gladeligen drack! Sen stog jag och Pellen utanför honom med morötter och han försökte verkligen få tag på en morot! Så då kännde vi oss rätt säkra på att han var bra igen. Och när han varit fri från alla tänkbara symptom i över en timme så bestämmde vi oss för att han var frisk! Han var verkligen precis lika matglad som vanligt.
Behöver jag säga att jag blev lite orolig?!

Och som grädde på moset så såg han redigt halt ut när jag lät honom springa på lina... Men det kan ju också bero på att han inte kunde röra sig genom kroppen pga magen!
Så ja, det blev en rätt hektisk kväll, men imorgon är jag nästan helt ledig!
Dandy ska få gå på en lååååååång promenad imorgon så att han inte får kolik pga att han står still! Även på söndag blir det skritt för Dandys del eftersom jag jobbar på Hogsta hela dagen!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är nog bra att han kollas igenom...Visst hade han något ryggproblem? Har han haft problem med bakknän också?

2010-09-25 @ 15:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0