15/4 2011

Red lektion för Emma idag på eftermiddagen. Vi var i ridhusrt och jag kan meddela att det var stört varmt...!
Värmde iaf upp först i lite trav och galopp, och det känndes helt okej. Det var inte superbra, men absolut inte dåligt. Vi började själva lektionen med att rida ökad galopp på långsidorna. Fick en hel del bra tips på hur jag skulle rida den galoppen, eftersom en hel långsida i ökad galopp är rätt många och rätt jobbiga språng för en lite nponny lixom ;)
Red igenom Fei lagtävlan sen, eftersom det är det programmet jag ska rida på söndag. Det gick över förväntan iaf! I det stora hela så var det ganska bra. I skolorna tappade han lite bjudning, men han flyttade sig väldigt bra! Galoppdelen var också ganska bra, men jag behöver träna på att få till upptagningarna från ökad galopp till samlad galopp lite fortare, och så behöver vi träna på att få till serpentinbågarna i galopp. Att rida 6 serpentiner istället för 3, som man gör i de andra program jag har ridit, är inte så lätt. Man måste ju hitta nya avstånd och sånt för att få bågarna jämna. När jag rider 3 bågar så vet jag precis hur långt emellan bokstäverna jag ska vara när jag passerar meddellinjen, och när jag kommer till tävlingsplatsen brukar jag försöka hitta bra punkter att sedan fokusera på när jag rider programmet för att få bågarna lika stora :)
Det enda som inte var så bra var sista uppvändningen, där han stannade själv vid x. Så då fick jag trycka till honom och göra halten längre fram och då blev det inte så bra ;) Dessutom fick vi inte riktigt till travökningarna, eller vi lyckades snarare inte hålla ihop hela vägen. Men det är bara fortsätta träna för att få till det där sista, för det är ju saker som vi egentligen kan men bara behöver träna lite mer på och hitta känslan i!
När jag hade ridit igenom hela programmet så gjorde vi om skolorna och då vart dom superbra! Så det bådar gott inför söndagen.

På söndag ska vi ju som sagt åka till v-by för att rida program. Det är Pernilla Jennesäter som dömer, och det ska bli roligt att visa upp Dandy för henne igen. Hon såg ju när jag red mitt allra första program på honom (när hon fick Dandy att slänga va mig.. :P ) och så såg hon en gång förra våren när jag red min allra första La på honom. Så det ska bli kul att visa upp honom nu när vi kommit ännu ett steg längre! :)


Dandy och Frida i E-tuna 2010!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0