17/4 2011 Programträning

Var alltås iväg på programträning på Vällingby i förmiddags.
Dandy fick gå i hagen en timme på morgonen för att han skulle bli lite piggare. Så vid halv 9 fick han komma in och knoppas. Anledningen till att jag knoppar när vi ska på programridning är för att jag vill ha allt så tävlingslikt som möjligt, eftersom det är på tävlingsbanan han lägger av!

Vi var iaf på plats en timme innan jag skulle starta, vilket var alldeles perfekt. På framridningen var Dampisen väldigt pigg och framåt och gjorde några superfina enkla byten!

Väl inne på banan så la jag ett spö på varje långsida, strax efter där öppnorna började för att jag skulle kunna plocka ett om han blev seg, vilket han okså blev. Så jag plockade ett spö redan i första öppnan. Men efter det sprang han på som en kanonkula! Men själva programmet gick över lag väldigt bra! I första öppnan stannade jag ju och tog spöt, så där fick vi en 4:a. Sen var skrittpiruett nummer två inte så bra, så där fick vi en femma och i andra enkla bytet i halvvolterna så vart han lite stark så jag tog tag lite mycket i honom så han gjorde halt, och där blev det en 4 (koeff.). Plus att jag red fel en gång.. Men i övrigt hade vi 6: or och 7: or rätt igenom!
Efteråt så pratade Pernilla och gick igenom hela protokollet och sa för varje punkt vad som var bra eller dåligt. Sen fick jag göra om skrittpiruetterna, travökningarna och vänsterskolorna. I travökningarna kan jag ju inte hålla ihop honom hela vägen, men jag fick superbra tips av Pernilla som funkade jättebra sen när jag gjorde om! Vänsteröppnan var bra, men i slutan så började jag den lite för tidigt innan jag lixom har hunnit visa honom in på linjen.
Dessutom sa hon att jag skulle rida varje väg del för del, inte alltihopa tillsammans. Alltså t.ex. i halvvolterna i galopp med enkelt byte, där ska jag tänka det i tre delar - först halvvolten, sen enkla bytet och sist halvvolten, bara för att det inte ska bli så "ihopsmetat"! Är supernöjd med hjälpen jag fick, men det var synd att jag inte kunde rida programmet utan spö..!
Totalt blev det 61,94%, vilket jag tycker var jättebra med tanke på missarna och framförallt eftersom jag hade missar där det var koeff!

Efter ritten åkte vi hem med Dandy och sen tillbaka till v-by för att städa! Vi krattade löv, skurade stolvar, skruvade stolar, sängde tidningar, bar utemöbler, klippte buskar osv! Nu börjar anläggningen äntligen se lite tävlingsredo ut! Dessutom satt jag och mamma med funktionärslistorna på eftermiddagen. Eller ja, mamma hade inte så mycket att säga till om, hon fick bara säga till om det blev del någonstans. :D

Kan även passa på att berätta att det var en bra dag för Mellanstallet idag! Emma var med Fanelia och Vladi i Täby och tävlade, och det slutade med en vinst för Fanelia och en andraplats för Vladi! Inte så dåligt med andra ord ;) Clara var också där med Noah, och även om hon inte blev placerad så fick hon sitt andra kval till MsvB.

Har inte orkat ladda ur filmen från idag och igår.. Så de kommer nog imorgon.
Har inte riktigt bestämt mig för hur veckan ska se ut, men imorgon ska jag iaf jobba kväll på v-by, tisdag är det heldag på torsdag, onsdag och torsdag är jag ledig, tävling i Hudik på fredag, heldag Hogsta på lördag och tvling söndag och måndag.. Vem har sagt att man ska ta det lugnt när det är lov lixom? ;) Helt klart överskattat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0