29/4 2011

Dampisen hade inte alls någon större lust att springa fint idag till en början. Vi var ungefär överallt och ingenstans ch det känndes som att ingenting fungerade! Men efter en liten stund och några kloka ord från Emma vart allt mycket bättre! Han skulle bara framåt framåt framåt, något annat alternativ fanns inte! Bl.a. så skulle jag rida i förvänd galopp längs fyrkanten och öka och minska på långsidorna. Dandy skjuter ju ut högerbogen rätt mycket, vilket märks tydligt när man rider i höger galopp i vänster varv.. Så en gång missade vi att det var en vägg där, och hela Dampisen var PÅ väggen! Lät väl ungefär som att vi försökte riva ridhuset.. ;) Men riktigt så illa var det inte, även om man skulle kunna tro att Dampisens egentliga avsikt var att riva mitt knä... Eller så var det hans ryttare som helt enkelt missade att man var tvungen att hålla in högerbogen?! Hmm.. tåls att fundera på den saken ;)

Red iaf igenom Fei mästerskapsprogram sen. Det gick bättre än väntat och vi hade ett jäkla flyt genom öppnorna! Slutorna var också mycket bättre än vanligt, även om hon som styr borde blir bättre på sin uppgift - STYRA! I övrigt så var programmet bra, även om jag tyckte att jag red lite slarvigt och inte hade full kontroll hela vägen. Men Emma sa att det inte syntes (vilket alla andra också alltd gör, för hur slarvigt och fult jag än rider så syns det tydligen aldrig på min ponny?!). Galoppen vart dock ganska bra. Det är bara den där sista jäkla galoppvägen på medellinjen... Jag vet inte om jag vill veta hur många som har svårt för den vägen?! Men vi gjorde om den ett par gånger och då vart det 100 gånger bättre!
I det stora hela är jag nöjd med ridpasset! Imorgon ska han bara jogga och gå framåt framåt framåt! Ska dra på en graman då så att jag får det där lilla extra med mig till på söndag! :)

Jag jobbade ju på eftermiddagen med Josephine, och vi var i ganska bra tid. När jag kom upp till stallet efter min lektion strax efter 17 så var det två hästar kvar att natta och mocka hos. Vad jag sen sysslade med har jag ingen aning om... Jos gick ner till ridhuset vid 17.30 och då hade jag smörjt mina saker och hade alltså bara dessa två hästar, spola dandy, rykta och mocka hos honom kvar. 20.30 åkte vi från stallet! Då hade jag alltså hållt på i 3 timmar?! Förstår verkligen inte vad jag sysslar med på kvällarna i stallet?! Haha!!

Imorgon ska jag som sagt jogga Dampisen och även hinna med att bada honom och putsa all utrustning. Dessutom ska vi åka upp till v-by stallet och hämta trailern och denna gången ska jag vara duktig och ta med mig sadelskåpet också! haha! Sen ska vi ta en tripp till typ Aba Ridsport eller nåt sånt, eftersom Fritzel ska åka med till e-tuna på söndag så är det lika bra jag förbereder med en stor grooming bag!! Hon klagade på mig i somras att hon var tvungen att BÄRA lindorna... Lika bra att förbereda sig ordentligt så man slipper bli halshuggen! :D

Nej, nu ska jag hänga lite med min käre vän William Shakespeare... Har visst ett arbete om honom som ska vara inlämnat kl 23.59 ikväll... Måste ju berömma mig själv som alltid är ute i så god tid, Eller?! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0