Att köpa ny häst..

Fick ett tips att skriva om hur jag tänker osv när jag letar efter en ny häst.

När jag började leta så visste jag inte riktigt vad jag sökte efter, om det skulle vara en unghäst eller en äldre läromästare. Unghäst var lockande eftersom man kunde få tag i en bra häst utan att den skulle kosta en miljon. Skulle jag ha en läromästare så skulle det vara en riktig LÄROMÄSTARE som skulle kunna lära mig allt det jag inte kan. Men då är de desto dyrare också.. Så jg har väl mest varit inne på att det skulle bli en unghäst, men nu har jag ändrat mig totalt. Ska jag ha en ny häst så ska det vara en läromästare!

Det jag framförallt kollar på när jag letar häst är om det är rätt häst för mig! Jag har testat många olika hästar, både rutinerade och orutinerade, och bara för att de kan mer än någon annan så betyder inte det att det är den bästa hästen för just mig. Bla.a så kollade vi på en häst som hade gått upp till Int 1. Den var superfin, välutbildad och lydig, men inte min typ av häst. Vi klickade inte för 5 öre!

När jag fortfarande var inne på det där med unghäst så var det också viktigt att det klickade när jag provred. Men det var också viktigt att hästen hade de kvalitéerna jag sökte efter! Jag ville inte ha en häst med extrema ångarter, men den skulle röra sig bra. Dessutom skulle det vara en relativt okomplicerad häst och ha bra bjudning framåt.

Just nu har vi en häst som vi är intresserade av och ska försöka åka ner till skåne igen nästa helg för att prova den igen. Det är en BRA häst för mig som kan lära mig väldigt mycket, men som sagt så gäller det att man passar ihop också! Jag skulle ha ridit den igen i torsdags, men då kunde jag knappt röra mig på hela dagen. Så De övriga var dr och kollade på den och "godkände" honom ;)

Det där med att leta häst är inte alltid så enkelt.. Det är så mycket som ska stämma in! Storlek, utbildning, ålder, pris osv..
Men någon dag ska min drömhäst stå i stallet, så nekelt är det bara!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0