Svaren på "frågestunden"

Tänkte ta och avrunda den lilla "frågestunden" nu. Är lite förvånad över hur pass många frågor det egentligen kom haha!
Men here we go! 

Hej!
Här kommer några frågor:
1. I vilken prisklass letar du häst? Alltså vad är max?
Personligen tycker jag inte att pengar hör hemma på bloggen, så det låter jag faktiskt vara osagt!

2. Betalar du själv, eller la madre?
Mamma betalar det mesta nödvändiga. Hon står för stallhyran (inkl. foder och spån) men jag jobbar även av en del av hyran själv. I utrustningsväg betalar mamma det nödvändiga, men är det något jag vill ha men egentligen inte behöver så får jag betala det själv.

3. Är det mycket skitsnack i vällingbystallet?
Skitsnack kommer man nog aldrig ifrån, vilket stall man än är i! Hur det är nu vet jag inte, men när jag fortfarande var kvar där så var det en hel del skitsnack, ja!

4. Vad tycker du om nybörjare som klär sig i värsta dyra märkesplaggen?
Tycker att alla får klä sig i det de själva vill. Oavsett om man är nybörjare eller satsande tävlingsryttare så väljer man själv om man vill gå klädd i märkeskläder från Pikeur eller budgetgrejer från Börjes.

5. Anser du att det är för sent att börja tävla då man är vuxen?
Det är aldrig för sent att börja! Det finns ju en svensk fälttävlansryttare (som jag inte minns vad hon heter) som började rida i vuxen ålder och några år senare red mästerskap! Allt går om man vill!

6. Har du haft ngn pojkvän?
Inte "på riktigt", nej. Det har lixom aldrig funnits tid till sånt i mitt hektiska liv ;)

7. Vad har du för vanlig klädstil?
Jadu.. väldigt "vanlig" skulle man nog kunna säga. Jeans, en topp, skinnjacka och converse är standard ;)

Om du skulle beskriva för ngn hur man gör för att få en häst att gå i form. Hur skulle du försöka förklara det- konkret? Eller tycker inte du att det går?
Jag är totalt värdelös på att förklara saker och ting.. Så nej, mig ska man inte fråga om sånt haha!

Hej! Här har jag några små frågor!
1.Brukar du ha lindor på dina ponnyn/hästen du rider?

Rider alltid med lindor när jag rider i ridhuset/ridbanan. Dock har det mest berott på att jag inte har haft några bra skydd att använda när jag t.ex bara ska jogga hästen. När jag rider ut har jag skydd.


2.Vad tycker du om v-formade pannband?
Beror på vilken häst det sitter på, men i de flesta fall är jag inte jätteförtjust i det.
 
3.Brukar du vara ute och festa?
Finns inte riktigt tid för sånt. Dessutom föredrar jag att träffa mina närmsta vänner framför att gå på en stor fest med massa människor :)

4.Kollade du på ponnyakuten?
Klart jag gjorde!

5.Vad tycker du om dressyrmupparna?
I början avskydde jag dem! Tyckte de var otroligt dryga och provocerade hela tiden. Men jag måste säga att de har vuxit på sig och blivit mycket bättre. Även om det inte är min favorit direkt så läser jag den faktiskt numera! 

Hej!
Jag skulle vilja veta vad du anser om rollkur/hyperflexion?
Fin blogg!
Jag är en sån där tråkig och åsiktslös människa..! Dock kan jag tycka att det är lite extremt ibland, men man får väl utgå ifrån att ryttaren känner sin häst bäst och vet vad hästen behöver. Och när det gäller hästar på internationell nivå så hade de inte varit på den nivån om de inte blev rätt ridna! 

berätta om hur du hittade din nya häst.
Min nya häst har vi hittat genom kontakter, han fanns alltså inte ute på annons. Det är genom Annie som vi har hittat den här hästen.

varför sålde ni joy till en ridskola, var inte hon gammal?
under sista året jag hade Joy så gick hon lite grann på ridskolan mot att jag red Jack, och hon trivdes väldigt bra med att få gå och lalla runt lite med nybörjarna. Så därför bestämde vi oss för att sälja henne dit. Dessutom vet jag att jag kan lita på Smitharna att de tar väl hand om min lilla ponny!

hur hittade du dandy och ungefär vad kostade han?
Det var faktiskt Annie som hittade Dandy också, men han låg ute på annons på Hästnet. Åter igen så tycker jag inte att pengar hör hemma här på bloggen, men han kostade vad en ponny på den nivån kostar :)

Dandys annonsbild

vad kostar uppstallningen i ditt stall och vad ingår då ?
Änu en pengafråga.. Dock rör det sig inte om samma summor så den här kan jag nog svara på :) Jag tror att vi betalar ca 6000 i månaden. Då är stallhyran, foder, spån, ridhushyra och in- och utsläpp inräknat. Det är dyrt, men vi tycker att det är värt det när det ger så bra träningsmöjligheter!

vad har du för framtidsplaner med din nya häst ?
Förhoppningen är väl att kunna starta iaf MsvA på honom i framtiden, men han är inte här än och vi ska lära känna varandra innan vi sätter upp några mål!

har du hört nåt mer om dandy?
Nej, jag har faktiskt inte hört någonting.. Har försökt få tag på alla kontakter jag har, men får inget svar av någon. Så jag har väl lite gett upp hoppet om att han ska komma hem igen.. Men jag saknar honom verkligen, hela tiden! 

var är dandy nu?
Som sagt, ingen aning..

Vad tycker du är dom viktigaste egenskaperna hos en häst?
Hingst, valack eller sto?
Det viktigaste tycker jag är att hästarna är arbetsvilliga, har viljan att lära sig och alltid vilja göra sitt bästa! Har de bara de egenskaperna så blir allt så mycket enklare.
Egentligen föredrar jag valacker, de är oftast så mycket enklare! Men egentligen skulle jag nog vilja ha ett sto för då finns det alltid en utväg att ta föl på dem om de skulle skada sig!


Kommentarer
Postat av: carro

åååh "min" lilla primula!!! fina fina! <3

2011-08-30 @ 10:46:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0