Broddtider..

Vintern innebär inte bara mysiga uteritter i snön och varma täcken, det är också tid för brodd och snösulor för våra fyrbenta vänner.
Förra året gick Dandy utan snösulor, men det funkade bra eftersom det var så himla kallt hela vintern och sen smälte snön jättefort på ridvägarna.
Broddad var han dock hela vintern. När vi forrfarande var kvar på vällingby och han hade hagkompisar så kom vi hästägare tillsammans överens om att låta hästarna gå broddade både fram och bak. Vi var alla eniga om att vi hellre såg en broddspark än en fläkskada. Nu var ju våra hästar väldigt snälla mot varandra så det var aldrig några problem.

För Royne är ju dock planen att han ska få både brodd och snösulor. Hovslagaren kommer om en vecka och då ska sulorna på, antagligen måste jag brodda innan. Hos oss står ju hästarna med brodd dygnet runt, det skulle vara omöjligt att brodda alla hästarna innan de ska ut i hagen osv. Och eftersom de flesta går ensamma så klarar de sig bra med det.

Hur gör ni nu i broddtider? Är era hästar redan broddade, eller broddar ni i och ur varje dag eller inför varje ridpass ute?


Kommentarer
Postat av: Anouck

Randu gick hela förra vintern med broddarna på. Han är inte breddad än, men snart. Två i varje sko blir det.

2011-12-06 @ 23:24:03
Postat av: Jenny

Tingeling var broddad förra året och hade även snösulor, och så kommer hon att få i år igen. Hovslagaren kommer på lördag och då åker vintermunderingen på.

Jag väljer att ha fyra brodd i varje hov och jag broddar inte heller i och ur utan hon går med dom dygnet runt. Även vi tycker att risken för fläkskador är större i hagen än risken för broddspark. Dock ska Tingeling byta hage och kommer då träffa en häst hon inte gått med tidigare, så vi hoppas kunna byta hage imorgon redan så att inga av hästarna har brodd på sig.

2011-12-07 @ 08:27:17
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Anna S

Min häst är broddad hela vintern

2011-12-07 @ 16:12:48
URL: http://missbelinda.blogg.se/
Postat av: Louise

Fanny var broddad hela förra vintern, hellre broddtramp än fläkskada..



I år blir det mjuka snösulor, hon hade inga förra året men det fungerade inte.. Hon får höga styltor på en gång som sitter som berget.



Hovis kommer nästa vecka, då åker snösulorna på och förmodligen blindbrodd. Har varken snö eller is :)

2011-12-07 @ 17:40:07
URL: http://louiseochfanny.blogspot.com
Postat av: Fredrika Källström

Qarlos kommer ha broddar hela tiden, för stor halkrisk annars! :)



Kram

2011-12-09 @ 09:29:18
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0