Dagens ridpass 15/12 2011

Roynisen var faktiskt ganska duktig idag! Min motivation har varit lite låg sista två veckorna och det har inte kännts sådär roligt att rida som det gjorde ett tag i höstas. Det är väl en kombination av det trista vädret, att R inte varit helt igång och en massa andra grejer.
Men idag var vi tillbaka på banan igen och redo att prestera!
I början känndes han ganska bra, kunde rida i en ganska låg och avspänd form redan från början. Värmde upp som vanligt genom att rida mycket i skritt, skänkelvikningar, halter osv. I trav och galopp lallar vi mest runt så han får en chans att komma igång i kroppen. Royne är en sån häst som man inte bara tar tygeln på och säger åt honom att gå, man måste ge honom en ärlig chans. Han är stor och har många kroppsdelr att hålla reda på! Så uppvärningen för hans del är väldigt prestigelös, det enda jag kräver är att han ska arbeta avspänt.

Dagens övning var, precis som vanligt, övergångar övergångar övergångar och övergångar. Han måste bli kvickare och lättare för skänkeln för att vi ska kunna ta oss vidare. Vi har dock fått bukt med problemet att han lägger sig på vänsterskänkeln i högervarvet, och det genom att rida myket innnför spåret och varva med lite vänsterställning. Då får jag koll på vänsterbogen som annars gärna lever sitt egna lilla liv.

Mot slutet känndes han faktiskt ganska fin, framförallt i galoppen. Jag har ju haft lite svårt att verkligen hitta galoppen - antingen har vi bra tryck men alldeles för hastigt eller så är den nästan fyrtaktig men lugn. Idag tycker jag dock vi hittade ett mellanläge där han kunde trycka på men behålla lugnet i sprången.

Jag är nöjd med passet, tyckte vi fick igenom det vi ville. Imorgon väntar ännu ett dressyrpass och förhoppningsvis känns han åtminstone lika bra då!
Nu ropar religionsboken.. död åt skolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0