Dagens ridpass 6/12 2011

Det vi jobbat med de senaste två dagarna gav verkligen resultat idag. Royne var riktigt bra framme för skänkeln redan från början så det gick att börja rida i skritt på en gång. Annars brukar det ju ta ett tag att bara få honom att svara framåt där, men efter att monsterGrape hade sagt åt sin häst på skarpen två dagar på rad så slapp vi det!

När jag hade joggat igång honom fortsatte vi på samma spår med att få honom kvick och lätt för skänkeln. Mängder av övergångar trav - skritt - trav, och svarade han inte på en gång så sa jag åt honom ordentligt. När han svarade ordentligt övergick vi till galopparbetet där det var tempoväxlingar som fick agera fram-för-skänkeln-övning. Jag fick säga åt honom första gången, men sen gjorde han det riktigt bra. Tempoväxlingar är ju lättare än igångsättningar, men jag tycker det ger mest effekt med övergångar i traven och tempoväxlingar i galoppen.
Red i sisodär en halvtimme, mer orkar han ju inte just nu.

Imorgon hade jag tänkt rida ut eftersom det är tisdag, men det verkar som att kylan har kommit för att stanna vilket innebär att det redan är stenhårt i marken. Vet dock inte riktigt hur det ser ut på slingan, men jag skulle inte vara förvänad om det var hårt där också. Då får vi helt enkelt nöja oss med ridhuset imorgon också.
Enligt facebook verkar det som att det snöar också.. Dock kan jag minsann inte se någon snö här?! Får väl hoppas den hittar hit också snart då!


Kommentarer
Postat av: Annamaria

Galet snygg häst du har, ser verkligen maffig ut på de bilder jag sett! :)

2011-12-05 @ 22:46:34
URL: http://lecheval.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0