Kvällens stora snackis..

Tävling  Redan köpt tävlingsutrustning inför 2012? I så fall är det bäst att du kollar att den klarar de nya TR-bestämmelserna.

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken.

Detta stod på tidningen ridsports hemsida och hästbloggarna var inte långsamma med att sprida det vidare.
Jag kan, precis som iprincip alla andra, inte riktigt förstå grejen med det hela. Ska vi helt plötsligt slänga hela tävlingsgarderoben och köpa nytt?! Vi gick plötsligt från en ganska dyr sport till en fruktansvärt dyr och omiljövänlig sport.
Och när det gäller täcken så har alla täcken ett märke, även de billigare från Hööks eller Horze. ÖBs fleecetäcken är nog de enda märkeslösa täcken jag har sett. Ska vi då helt plötsligt ägna all vår lediga tid åt att sprätta bort alla märken?!

Nej Ridsportförbundet, GÖR OM GÖR RÄTT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0