6/2 2011

Till att börja med så kan jag säga att inflamationerna i Dandys leder var ytterst små, så är väl antagligen därför som han inte vilar så länge? Jag har ingen aning, jag är inte veterinär. Det är John som är veterinären och jag lyssnar och gör som han säger och litar på att det han säger är rätt!



Ja jo det gjorde jag också i början. Den troliga anledningen till att Dandy har blivit halt TIDIGARE är lång och kompilcerad, men jag gör mitt bästa för att förkorta den.
Han har en dålig rygg, och när vi upptcäkte den i december 2009 så blev han ordinerad 1 månads longering 10-15 minuter per dag. Då försvann varenda muskel han haft på sin rygg ( och iprincip alla övriga muskler också ), så när vi sen började sätta igång så pallade inte hans kropp att bära upp både mig och honom, så då blev han halt, behandlades, vila och så fortsatte det.
När vi sedan hade fått ordning på allt det där igen och kunde börja bygga muskler så tog det längre tid innan vi var tvugna att behandla igen.
I början av november var John ute och kollade Dandy och kunde inte hitta ett enda fel på den lilla ponnyn! Men sen tappade Dandy en sko, blev ömfotad och belstade fel pga det och blev halt på det andra frambenet. Sen blev han bra rätt snabbt, eftesom han vid det här laget var tillräckligt stark och hade tillräckligt med muskler för att orka bära både sig själv och mig.
När vi sen flyttade till Hogsta i slutet av december så kom vi alltså till ett nytt underlag och ganska hård träning. Dandy har verkligen fått arbeta ordentligt sista månaden, och på det nya underlaget och utan att kunna variera underlaget genom att rida ut så är det inte så konstigt att han har reagerat på det!
Så ja, det är vad jag tror är anledningen!

Dandy skrittades alltså idag, först 20 minuter på morgonen och fick gå ut i hagen direkt efter. Sen fick han gå in vid 10 och gick ut igen vid 13. Vid 16 tog jag in honom och gick 20 minuter till.
Den här veckan kommer bli mindre rolig om man säger så, eftersom jag kommer behöva vara i stallet på morgnarna varje dag för att gå med Dandy. Men vad gör man inte för sin prins? :)
Dandy ska även skos imorgon. Så sen är han fit for fight!


Kommentarer
Postat av: Cappelli

Kan inte någon tex nån dom jobbar för någon av alla på hogsta ta en av prommisarna. Det är helt sjukt att du åker ut dit 2 ggr på 1 dag för att gå 20 min.

2011-02-06 @ 20:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0