Svårridna hästar?

Fredrika skrev ett inlägg hon hämtat insperation hos här angående det där med svårridna hästar.
Jag kan helt ärligt säga att Dandy inte direkt är svårriden. Alla hästar är svåra på sitt sätt, och hos Dandy handlar det främst om att han ska få respekt för en, sen är det nästan bara tuta och köra eftersom han är välriden och välutbildad. Men vad menas då med en svårriden häst? Handlar det bara om spända hästar som "inte kan gå på tygeln"? Eller finns det andra saker som gör att hästarna är svåra?

Jag köpte medvetet en lättriden ponny eftersom jag ville lära mig rida ordentligt och lära mig tävla. (Ja, jag hade ju tävlat innan jag fick Dandy, men jag behövde lära mig att TÄVLA, visa upp hästen! Inte gå in och rida lite blygt och försynt på banan). Och där gäller det att välja rätt, en lättare ponny utan kvaliteér för att bli en SM-vinnare eller en svårriden häst med superkvaliteér?
Vi tittade ju faktiskt på en superfin ponny med fantastiska gångarter och som om ett par år enkelt kommer kunna gå en SM-final! Men han var mycket svårare än Dandy och jag var inte tillräckligt duktig för att klarar av honom, så därför valde jag bort honom!
Dandy är ingen SM-vinnare, men en ponny som jag kan ha otroligt kul med, lära mig rida på och tävla utan att känna att det blir påtok för svårt! Jag tror att jag kanske hade valt annorlunda om jag hade haft 4 år kvar på ponny och varit duktigare redan då, men nu var fallet inte så!
A jo, det blev lite luddigt, men ni fatatr vad jag menar?! :)

Vad hade ni valt? En fantastisk läromästare men som inte är en SM-vinnare, eller en ponny med grymma gångarter, har lätt för rörelserna och enkel skulle kunna gå en SM-final, men som är otroligt svår riden?


Min fantastiska läromästare


Kim, otroligt fin med sjukt svår (Inga SM-kvaliteér kanske, men fina och taktfast gångarter med plus för galoppen!)



Jack, ännu en fantastiskt fin ponny som jag fått möjlighet att rida på, men som även han har varit sjukt svår!
På bilden är det Annie och Jack :)


Kommentarer
Postat av: Helena

Jag hade valt sandor om jag kunnat - även om han är ganska svår, inte superkvaliteer och liten. Men det blir så mycket roligare när det går bra om man har en lite "svårare" ponny! Men jag kan inte säga att sandor är svår heller, allt beror ju på ryttaren och han är väl inte så svår egentligen i traven iaf. Sen att han kan bli spänd, se spöken i hörn han går förbi jämt osv kan ju vara jobbigt men lite kul med lite eget humör i ponnyn :) Fett konstig kommentar jag skrev nu, vet inte ens vad jag skrivit men aja, alltid kul med kommentarer.. ;) hehe

2011-02-12 @ 19:20:20
Postat av: Anonym

Jag köpte en ponny som var för svår för mig egentligen, men efter mycket svett och tårar har jag en fin ponny. Jag har börjat lära mig att RIDA ordentligt :)

Fast vissa dagar har det varit kämpigt och det tar tid innan det blir bra.

2011-02-13 @ 11:05:32
Postat av: Anonym

Om jag hade möjligheten att få en egen ponny hade jag nog valt Joy =3 Hon tycker jag är en rolig liten häst. Hon har ju också lärt mig mer än någon annnan ponny i stallet <3 Jag hade nog gjort som du, köpt en läromästare att ha kul med istället för att köpa en SM ponny som man måste koncentrera sig på att ponnyn står på alla fyra eller något sånt istället för att kunna koncentrera sig på ridningen <3

PS: Dampisen har ju inte heller haft alla fyra benen på marken, men då har han i alla fall haft alla benen i luften =3

2011-02-17 @ 09:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0