Dag 14 - en vanlig dag för mig i stallet

Vardag, vanlig skoldag:
Jag slutar rätt tidigt 3 av 5 dagar varje vecka. Så då åker jag direkt till stallet och tar Dandy. Tycker det är lättast så.
Han är alltid inne när jag kommer, så då börjar jag med att ställa honom på gången och mocka. Dandy är en riktig skitgris så det tar en stund att mocka ut hela hans box! Gör rent vattenhinkarna och fyller på dom, gör extramaten och lindar upp nattlindorna. Därefter börjar jag göra iordning Dandy. Borstar oftast bara av innan jag rider, har jag gott om tid så ryktar jag innan.
När Dandy är klar går vi ner till ridhuset, skrittar fram, rider och skrittar av. Därefter går vi upp till stallet igen. Dandy får gå in i boxen på en gång och så tar jag av honom sadel och träns. Lägger på honom ryggplattan och fleecetäcken och lindar sen av.
Brukar oftast smörja sadeln och tränset medan Dandy får äta lite (eftersom han oftast har mat när han kommer in).
har jag inte ryktat innan så ryktar jag honom efter jag har ridit. Lägger på täckena och lindar på nattlindorna.
Plockar sen irodning på alla mina saker (som jag har en förmåga att alltid sprida ut..), lägger in dom i skåpet.
Jag är dock inte känd för att vara så snabb, så jag brukar inte komma därifrån jättefort om man säger så ;)

Helg, jobbdag:
Jag börjar jobba 7.30, men senaste tiden har jag inte behövt komma fören vid 8-8.30 eftersom det är så få hästar just nu. Men på morgonen så mockar vi iaf av stallet, spånar, fyller vatten och sopar. Vid 10 kommer hästarna in och då någongång brukar Emma komma och då är första hästen klar för ridning. Sen följer några timmar av iordninggörande av hästar, skritta fram, skritta av osv.
Vid 3-tiden ungefär brukar vi kunna rida våra egna hästar. Sen ska alla hästar som inte hunnit ryktas under dagen ryktas, utrustningen ska smörjas och boxarna ska mockas. vid 17 fodras hästarna sista gången, och därefter slutar vi. Dock blir man ju kvar och tar hand om sin egen häst efteråt :)

Så ja, så ser mina dagar i stallet ut ungefär :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0