Tips: snygga knoppar

Tack så mycket!
Det kan jag aboslut göra!

Jag börjar alltid med att se till att manen är i den längd och tjocklek jag vill ha den. Eftersom Dandy är så jobbig att rycka så har jag iår fått lära mig att knoppa även tjocka manar. Dock bör man aldrig rycka eller klippa manen samma dag, utan gör det några dagar innan.
Innan man börjar knoppa bör man se till att man har allting nära till hands.
Du behöver:
* Fuktig svamp
* Kam
* Gummisnoddar
* Sax
* Hårklämma
* Pall att stå på

Många brukar börja med att dela upp manen i lika stora delar, men det gör inte jag! Men tänk på att sätta en markering på kammen om det är så att du inte använder hela kammen, för det syns om inte toffsarna är lika stora.
Ta den första delen av manen och sätt upp resten av manen som är i vägen med en hårklämma. Använd den fuktiga svampen för att blöta manen lite (så att knopparna håller sig bättre). Tänk på att inte dränka manen i vatten, då blir det bara jobbigt.
Fläta sedan hårt och jämnt så långt ut det går och fäst sedan med en gummisnodd. Jag brukar vika den sista delen av manen för att slippa fula tussar som sticker ut.
Därefter tar jag en till gummisnodd och fäster ungefär två varv längst ner, sen rullar jag upp med gummisnodden spänd ovanför knoppen (jättesvårt att förklara, tror det kallas typ flyingeknoppar). Fäster snodden ett eller två varv runt knoppen och fäster sedan med en till.
Det är väldigt svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår vad jag menar iaf :)

Jag brukar också alltid ha några extra hårnålar till hands! Man vet aldrig när det kan behövas!
I höstas t.ex. så skulle jag knoppa Ludde som hade några 5 cm långa stårn på halva halsen. Då var hårnålarna min bästa vän! Hårspray brukar också fungera bra! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0