12/7 2011

Frida fick som sagt gå lektion idag, och man kan enkelst konstatera att det har gått bättre om man säger så.. ;)
Nackdelen med att hon har fått så bra kondis är att hon orkar säga ifrån. För kondisen finns där, men styrkan är det sämre med. Det gör ju att det styrkemässigt blir väldigt jobbigt för henne. Tidigare låg styrkan och kondisen på en jämn nivå, men vi har fokuserat så mycket på kondisen ända sedan hon kom till mig. Men att hon har kondition är ju en förutsättning för att hon ska kunna bli stark ;) Så vi är en bit påvägen iaf!

Jag fick jobba jättemycket med att få henne kvick i bakbenen i galoppen eftersom hon gärna lämnar dom 4 meter bakom sig annars. Hon galopperar ju på snällt, men för att hon ska få en bättre galopp måste hon bli kvickare. Hon måste få med sig bakbenen för att kunna släppa i fronten så att säga. Men efter en hel dels kämpande så fick vi iaf igenom det vi ville ha igenom, och det är ju alltid det viktigaste!

Det var alltså långt ifrån vårt bästa pass, men det måste få vara svårt ibland också! Men jag tror faktiskt hon var lite trött på ridhuset idag, hon har trots allt gått där tre dagar på rad nu! Så egentligen var det kanske bra att jag red den här tredje dagen i ridhuset, för nu är det dags för lilla damen att börja acceptera att hon inte är den enda i hela världen! ;)

Sen på kvällen kom hovslagaren ut och skodde Frida. Trots att det bara gått 6 veckor så var tossingarna jättelånga (hon brukar skos med 9 veckors mellanrum..).

Imorgon ska Frallan få vila. Dels för att hon har gått flera dagar på rad, men också för att hon ibland blir lite öm i fötterna när hon får nya skor. Så för att vara på den säkra sidan blir det en skrittdag imorgon. Eventuellt ska jag rida bort till Norrby och möta upp min vän Hanna och hennes häst så ska vi ner och bada med pållarna! Vi får se, annars så blir det bara en skrittur! 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0