14/7 2011

Cyklade till stallet idag på rekordtid - 37 minuter! Höll på att köra över en äcklig orm och krockade med en smällfet humla, men annars gick det galant.
Frida skulle ridas i skogen idag. Sagt och gjort! Vi började med att rida Hogstaslingan och sen red vi runt Norrby. Gick ett par vänder i Norrbybacken, och då kom problemen.. Frida har börjat testa mig nu och bestämmer sig då för att hon inte vill vända bort från "hemåt". Så när jag ska vända och rida tillbaka mot Norrby stannar hon och backar ner i diket brevid. Så höll hon på ett par gånger innan hon slutligen gav sig, och jag gav mig minsann inte fören jag kunde vända på långa tyglar utan att hon ens försökte stanna! Så får man bara inte göra om man är en liten ponny! ;)
Planen var att vi skulle galoppera ett par vändor bakom dom gamla hagarna. Första sträckan går bra, sen när jag ska vända så är hon lite dum men vänder ändå. Nästa vändning går ocså bra - då är det ju hemåt. men när jag sen ska vända en gång till så blir hon jättejobbig.. backar ner i diket och blir rädd för sig själv.. Nej usch, nu är uppfostring prio ett!
Hon har aldrig gjort såhär förut och gör det inte när hon går på ridbanan direkt, så jag tror knappast det är något som är fel. Hon testar mig helt enkelt och nu ska hon få lära sig att hon inte kan vinna över mig!

Som straff fick hon sig ett ordentligt bad efteråt, men jag kan lova att det behövdes! Usch vad skitig hon var! Men det är väl smällar man få ta om man låter hästen gå utan täcke ute på sand ;)
Dock orkade jag inte cykla hem sen, så jag raggade skjuts med snälla Clara. Så nu på kvällen åkte jag och mamsen ut till stallet för att hämta hem cykeln och göra iordning Frida (eftersom hon inte hade hunnit torka när jag åkte). Eftersom det var rätt kallt så fick hon även ett täcke på sig inför natten. Vanligtvis står hon naken på nätterna också, men när det blir såhär kallt så känns det så taskigt ;)

Imorgon ska Frallan få gå lektion. Hoppas hon tänker sköta sig då, annars blir det korvfabriken ;) Nejdå, hon är alldeles för söt för det :)

Och som vanligt har jag inte en endaste bild från idag, men kanske att jag lyckas få med mig mami och fota imorgon?! :)


Ni kan ju låtsas att det här är Frida och drömma om att ni hade en lika fin ponny..! :o :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0