Tävling Gripens Rf 1-3/7 2011

Den här helgen har inte varit perfekt på något sätt, men jag har lärt mig väldigt mycket!
I fredags startade vi två klasser, Lb:1 och La:1. I Lbn tyckte jag hon känndes väldigt fin, inga stora missar men vi saknade lite tryck i galoppen. Dock fick vi "bara" 64%.. men men, domaren tyckte väl inte att vi var bättre än så. Jag kan bara göra det bästa jag kan och sen får domaren ge de poäng hon tycker vi förtjänar ;) Vi slutade iaf typ 2-3 utanför placering.


Inför andra klassen känndes hon väldigt fin och jag fick ett bra flyt i traven men hade lite svårt att hitta den där bra galoppen som hon egentligen har. Precis innan vi ska in på banan så känner jag hur hela min håruppsättning håller på att lossna! Drar ut alltihopa och sätter upp håret i en knut. När vi kommer in på banan händer det som inte får hända - Frida blir getingstucken och lägger av världens bocksprång! Frida som inte ens kan bocka?! Hon har nog aldrig någonsin i hela sitt liv bockat!! Men hon är ju väldigt snäll trots all som "bara" gör så och sen fortsätter, dock i ett lite högre tempo än vanligt ;)
När man gör halt på Frida så blir hon lätt lite hängig i handen, så för att undvika det gjorde jag halt snabbt och hälsade väldigt fort. Började driva på henen framåt innan jag ens hade hälsat klart och när jag tar upp huvudet så åker hjälmen upp på huvudet! hahah alltså kaaaoz! Men jag tycker ändå vi löste situationen väldigt bra! Efter den lilla incidenten med getingen så bestämde sig ALLA strängnäs getingar och bromsar att förfölja oss! Ett tag satt världens största broms på Fridas öra! Så bortsett från de gånger då hon blev dunderirriterad på alla insekter så var hon riktigt fin! Trampade på bra och hade ett väldigt flyt lixom! Men de där små störande insekterna drog ner betygen till 2 på flera ställen, vilket gjorde att procenten landade på 56. Men det som brukar vara svprt på träning fick vi 6-7 på!


Ett desperat försök att jaga bort hemska insekter..

På lördagen var det Lag03 som gällde. Frida var spänd och ville inte riktigt vad jag ville. Så det slutade med en dunderlåg procent och att vi strök oss från söndagen. Känndes onödigt att rida när hon bara var rädd och irriterad på alla djur.

Framridningen i lördags

Jag har iaf fått lära mig hur jag ska hantera Frida när hon blir så spänd. Hon har aldrig varit det med mig förut, så jag har inte riktigt vetat. Men mot slutet i lördagens program kunde jag hantera hennes nerver och göra ngåot åt det lixom :)

vi har iaf bestämt oss för att ta det lite lugnt med tävlandet ett tag och satsa mer på träningar och att stärka upp henne ordentligt. Vi måste bli jämnare tillsammans och vi ska hitta ett bättre grundarbete! Så nästa tävling blir inte förens i augusti, vilket faktiskt känns skönt! :)

Mer bilder kommer i ett eget inlägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0