Alla har vi våra brister

Min absolut största brist i ridningen är min sits! Eller själva sitsen är inte katastrof, men delar i den är hemska!
Framförallt sitter jag väldigt snett. Jag bokstavligt talat hänger till höger och viker mig i vänstersidan. Det beror väl på att min vänstersida är mycket svagare. Emma tjatar på mig var oh varannan sekund att jag måste sätta mig över på vänstersidan, vilket jag också gör , men "faller tillbaka" på 2 sekunder igen!
Sen är även ett stort problem mina händer och armar.. Armarna är spikraka och händerna omkullagda.. Emam sa att det syntes extra tydligt igår när jag red på stor häst. Men det kommer lite från Dandy, för det var inte riktigt såhär illa innan jag fick honom. För när han spänner sig lite och blir för kort och hög i formen så spänner jag armarna och lixom försöker trycka ner honom. Frida måste man hjälpa uppåt på ett annat sätt än vad man var tvungen att göra med Dandy.
Idag hotade Emma med att jag skulle få rida med ribågen från Perfect Sit om jag inte böjde på armarna! Tyvärr hjälpte det inte.. (hotet alltså..). Så vi kom fram till att nästa träningspass ska jag faktiskt testa att rida med den, bara för att få in känlan för hur det SKA kännas!
De omkullagda händerna blir nästa steg! Men när armarna är böjda blir handställningen lite bättre automatiskt, så förhoppningsvis får händerna lite hjälp på traven de också!

Vad har ni för brister i ridningen? :)


Spikraka armar och omkullagda händer.. fint..!

Något bättre!


Kommentarer
Postat av: Louise

Jag har väldigt svårt att sträcka upp mig, utan sitter i stället och drar fram axlarna. Det är ett jätteproblem då min ponny är byggd i nerförsbacke och behöver all hjälp hon kan få att lägga tyngden på baken. Dock är det lättare sagt en gjort att sträcka på sig och få tillbaka axlarna när ponnyn stundtals dyker i formen :)

2011-06-14 @ 00:19:43
URL: http://ponnymaffia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0