11/3 2011

Hade som sagt en lektion i skolan, så efter det gick vi och käkade lunch. Åkte upp till v-by stallet efter det och red på MusseMus. Vi testade att sätta på honom en remontnosgrimma, vilket han fungerade bra på! Annie red honom först, och sen fick jag rida. Problemet är att han blir så himla spänd och kort i halsen och tappar hela yttersidan. Han är ju inte så perfekt byggd om man säger så, halsen är ungefär lika bred som en jäkla kina-mur! inte konstigt att han har svårt att bli rund och böja sig ordentligt. Så idag jobbade vi bara med att han skulle slappna av, sänka sig och vända ordentligt med hela yttersidan. Efter ett tag så blev han riktigt fin, framförallt till höger som brukar vara det svåra varvet! Annie filmade också lite med sin telefon för att jag skulle få se att det faktikst ser bättre ut än vad jag tycker det känns. Och visst gjorde det det! Tyvärr får ni inte se något av filmen, eftersom kvalitén blev helt värdelös när jag skickade filmen till mig själv ;)

Därefter åkte jag ut till lilla Dampis som skulle gå lektion 18.00. Mockade och fixade allt sånt innan och sen gick jag ner till ridhuset vid strax före 18.
Dampis var väldigt pigg och framåt när jag värmde upp, hade världens turbo! Dock var det väldigt mycket folk i ridhuset, så det var lite svårt att rida haha! Tur Dampis är liten och kan vända snävt ;)
När vi började lektionen så startade vi som vanligt med skritt-galopp-skritt. Övergångarna blev inte riktigt lika klockrena som sist, men dom vart ändå rätt bra. Han vet ju vad han ska göra varje gång jag börjar samla galoppen, så istället för att göra avsaktningen då så trycker jag på honom och ökar några steg för att sedan ta tillbaka igen. Tillslut så fortsätter han ha samma bjudning även när jag samlar!
Red även galoppserpentiner med förvänd galopp, vilket gick kalas! Första till vänster vart inte så br, men den andra blev riktigt bra! Vänster är ju det vavr som är svårt eftersom jag gärna vill förböja honom i halsen, vilket i sin tur leder till att han tappar lla bjudning och galoppen blir fyrtaktig. Men när jag väl lyckas hålla honom rak så blir det kalasbra!
Därefter tog vi travarbetet, som vart alldeles toppenbra! Började med att göra skolorna till vänster OCH HAN BJÖD GENOM HELA ÖPPNAN!!! Behöver jag säga att jag var i chocktillstånd?? :D Hela travarbetet blev verkligen jättebra! Gjorde två ökningar på diagonalerna, varav den första inte blev så bra men den andra vart toppen :)
Nej men allt som allt så är jag verkligen jättenöjd med dagens lektion! Han känndes verkligen fin att rida på!
efteråt så måste jag erkänna att jag var riktigt snabb! Alla klagar jämt på att jag är så långsam :P Men idag hade jag ett jäkla tempo! 1,5 timme efter att jag slutat rida så var jag i v-by och väntade på bussen! Dock fik jag ju skjuts av Linnea till Brommaplan, men iaf! Snabb var jag :D

Imorgon ska jag jobba hela dagen, rida Dampisen och fixa med alla saker till på söndag och sen ska jag ägna kvällen åt att plugga.
Nu är jag också sådär sjukligt trött så jag ska ta och dejta kudden alldeles snart!
Sålänge får ni en bild på Dampis och en på Musbus :)


Dampis i Vallentuna 1/5 2010, La:1 70,0%


MusseMus på en träning för Annie i maj 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0