13/3 2011 Klubbtävling VRS

Igår var jag alltså först och red Dampisen. Han gick bättre än i fredags, men inte så bra som han kan gå! Därefter skyndade jag mig ivg till v-by stallet för att rida på MusseMus, som gick som en klocka större delen av passet! Superfin var han verkligen! Jag testade även att rida i galopp på fyrkanten (har hållt mig på volter tidigare eftersom det är mycket lättare!), vilket gick hyfsat bra! Han skenade inte hela tiden! Nej men det är så roligt att han har utvecklats så mycket, och framförallt att galoppen har blivit så bra på bara två veckor! Innan var det svårt att bara fatta galopp, och fick man väl rätt galopp så var det bara hålla i sig och hoppas att han inte gick omkull. Nu går det att RIDA i galopp! Jag kan ta i honom utan att han saktar av och han galopperar med mycket lugnare och större språng! Duktiga lilla Musen :) traven är inga problem längre, när han väl kommer igång travar han bra och jag kan hålla honom mjuk utan att hålla på och böja och greja hela tiden!

på kvällen var vi som sagt hos Petssons för some serious middag, skitsnack och galet mycet skratt! Tur det finns så galet sköna människor alltså! :D Dock kom jag inte hem fören vid 00.30, och då skulle stövlarna putsas och sakerna packas, så vid 01.30 gick jag och la mig. Mindre roligt att gå upp vid 4.30 igen ;)

strax före 7 var vi påväg med Dandy till v-by eftersom han skulle La:p1 utom tävlan. på framridningen var han stört fin! Verkligen superfin! Jag red ju utom tävlan för att få rida med ett spö, dock använde jag det bara två gånger. öppnorna var bättre än vad de brukar vara, medan slutorna var svårare eftersom han blir lite spänd och rak när jag rider med spö. Dok ångrar jag att jag inte använde det mer, för jag hade det ju trots allt för att använda det och få honom att få lite mer respekt på banan! Men men, man får skylla sig själv om man tänker på annat när man rider ;) Dock sprang Dampis ihop 64%, så det var ju iaf bättre än vanligt :)

8.43 hade Musse starttid. På framridningen var han riktigt hemsk, gick och tryckte sig mot högerskänkeln och var allmänt jättejobbig! Inne på banan dummade han sig inte iaf! Han skötte sig faktskt väldigt bra i vänster varv, höger varv är mycket svårare. Dock blev han spänd, och när han blir det så har jag svårt att hålla honom mjuk så då blir det att jag ställer eller böjer för mycket åt båda hållen för att han inte ska köra upp nacken och springa så fort han kan. Men han gjorde iaf llt där han skulle och det var ingenting som var sådär extremt katastrofdåligt faktiskt! Han är så duktig lilla plutten! Det är väl sisodär tredje gången han går inne på en dressyrbana :)
Det hela slutade iaf med 61,48%, vilket faktiskt ledde till en seger!

Nästan direkt efter Musses start så lastade vi Dandy och åkte tillbaka till Hogsta eftersom jag skulle jobba. När jag kom dit så lastade vi ur Dandy, plockade ut alla saker och sen skulle hästarna in från hagen. Därefter red jag en stund på Fiffi i ridhuset. Haha tur hästen är snäll säger jag bara! Kan ju inte påstå att det är lätt att gå fån ponny till en gungande kamel som Fiffi är! Hon rör sig väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, så det var inte direkt så enkelt ;) Men ja, hon gjorde ju vad jag bad henne om och vart inte nervös elelr stressad av att jag gjorde fel :)


Imorgon ska Dampisen få sig ett träningspass för Emma kl 13.30. Eftersom jag är ledig så ska jag passa på att ge Dandy ett litet bad. Inte för att han kommer uppskatta det, men det är välbehövligt! ;)
Har inte orkat ladda up kameran än, så ni får nöja er med gamla bilder på mina två stjärnor :)



Kommentarer
Postat av: Helena

kul att det gick så bra, med musse också! :D Härligt inför era hemmatävlingar!

2011-03-20 @ 22:31:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0