16/3 2011

Dagens plan såg ut som så att jag skulle gå upp vid 8.30, plugga och träna och sen vara i stallet vid 12. Dock vaknade jag vid 12... Så min plan sprack lite om man säger så!
Var iaf i stallet vid två och gjorde iordning Dandy på en gång. Skrittade fram ett varv ute först och sen skrittade vi 15 minuter i ridhuset.
När jag började rida så känndes han himla fin i skritten! Han brukar krulla ihop sig så mycket, släppa stödet, tappa bjudning och vingla på linjen. Men idg var han framme för skänkeln och tog stöd lite längre fram, vilket gjorde att han inte krullade ihop sig och vinglade öht!
När jag sen började trava så var han väldigt seg i vänser varv, höger var dock bättre! Jobbade en del med galoppen, vilket var ren katastrof i vänster varv till en början, men det blev mycket bättre sen! Emma kom med ett bra uttryck en gång när hon red Fanelia som jag har gjort lite på Dandy sånna här dagar när han är så seg; "strukturerad ostrukturerad ridning"! Lite svårt att förklara, men ni kanske förstår?! Som att rida utan plan fast man har en plan!

Sen var det iaf Labans tur att gå på en liten promenad medan Dandy fick äta och stå med BoT-plattan på. Labis fick gå en prommis på 35 minuter ungefär. Därefter var det mockning och ryktning för Dandys del och sedan Labans tur. Laban är inte stallets renaste och mest lättmockade häst, då han roar sig med att dra runt all hö och halm i precis hela boxen ;) så det tog sin lilla tid kan jag lova! Var klar med allt strax före 7.

Hann åka hem och äta lite snabbt innan jag skulle till v-by stallet och rida på lilla MusseMus!
I början var han sjuukt spänd och skrittade helt galet fort. När vi sen började jobba lite i skritten så fortsatte jag rida så som vi gjorde i fredags, och han släppte mycket fortare!
I traven så travade han med väldigt snabba myrsteg, men han lyssnar väldigt bra på mitt säte så det går att påverka takten väldigt mycket bara med hjälp av det! eftersom han inte är så fin i munnen om man säger så, så är det mycket lättare att göra så mycket jobb som möjligt med sätet! När han coolat ner sig lite så blev han faktiskt väldigt fin! Bra i formen utan att bli tung i handen! Man brukar lixom få välja mellan dom två lägena om man säger så ;)
Galoppjobbet gjorde han SUPERBRA! Även om det gick sjukligt fort, så galopperade han faktiskt på tygeln! Haha har nog aldrig hänt förut! Men han blir verkligen bättre och bättre för varje gåg nu!
När vi la ner dom var han superfin! travade bra och sänkte sig verkligen! Fia kommenterade också att han ser så mycket finare ut för varje gång, "men tänk om han kunde ta och spotta ut den där gärsgårdsstolpen som han har svalt, vilken kalasponny han skulle vara då!".

Är verkligen supernöjd med lilla silverhingsten idag! Även om han var så himla spänd, hoppade till såfort någon kom galopperandes brevid honom och flög iväg när Affro sparkade bakut sisodär 20 meter ifrån honom.. -.-, så skötte han sig verkligen superbra! Han lär sig mer och mer för varje gång och det är så stor skillnad på honom från vecka till vecka!
Hoppas fortfarande att det ska lösa sig så att jag kan rida honom också på söndag, men just nu verkar det rätt omöjligt.. :( Det klart att jag kan träna med staket en annan dag, men det är just det där att han blir så spänd när inte alla hästar springer på led.. Så att rida honom på en framridnign lär nog inte bli så roligt om man aldrig har provat det innan. Därför vill jag rida honom nu på söndag för att prova och utsätta honom för lite svårare saker.

Nej, nu måste jag återgå till historiaplugget! Fattar inte ett skit och jag och marre planerar att dränka våra sorger och beklaga oss över ur lite vi kan över varsinn McChicken imorgon innan provet, finns inget som går upp mot det i denna svåra stund..! höhöh ;D

Sålänge får ni en gammal bild på Dampis, eftersom jag inte orkar gå upp och hämta sladden till telefonen :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0