24/3 2011 veterinärbesök

Idag var alltså Silvana på plats på Hogsta för att titta på en rad olika hästar. Dandy hade tid vid 16.30.
Hon började med att klämma och känna lite på honom. Han var öm i ländryggen och även lite på ett ställe i halsen. Men vi kunde konstatera att ömheten i ländryggen antagligen berodde på en rättså extrem låsning som satt där. Därefter iaf så longerades han och sen böjde vi. Han var ungefär lika galen som vanligt när han sprang efter böjningarna... Men Silvana tyckte inte att det fanns något i benen att behandla! Känndes väldigt skönt faktiskt! Dessutom trodde hon att all dessa skutt, hopp och bakutsparkar han gör kan ha med låsningen i ländryggen att göra, att han lixom försöker " få loss" den och därför sparkar bakut!

Han behandlades iaf i på ett ställe typ i ländryggen (minns inte vad det hette.. haha bruden med koll på läget.. men jag får väl ursäkta mig med att hon bara pratade engelska :P). Och ömheten som fanns i halsen tyckte hon inte var något att behandla, eftersom han inte är stel eller så utan har ganska lätt för att böja halsen åt båda hållen och kan sänka sig och arbeta i en lägre form vid ridning.
Så nu ska han kollas av en equiterapeut så fort som möjligt, senast om två veckor, för att få bukt med låsningen i ländryggen. Fram tills equiterapeuten kommer så ska han nu gå utan sadel i 4 dagar (skritt för hand eller longering) och sedan ska han arbetas lugnt fram tills dess alltså!

Jag är verkligen nöjd med dagens resultat, för det känns som att felet lixom är hittat nu. Tidigare har han behandlats mycket längre fram på ryggen, i alla ben osv. Dessutom tycket jag att Silvana var en väldigt bra veterinär, hon var noggrann och frågade om precis allt hon hittade! Det har faktiskt inte hänt förut med tidigare veterinärer vi har haft! nej, allt som allt så känns det här jättebra faktiskt!

Dandy har fått träffa veterinären idag :)
Såhär söt var min lilla häst idag! Kan dessutom tillägga att han stod som ett ljus under själva behandlingen! Man hade kunnat tro att han var drogad, men icke! Hade bara en brems och sen stod han så snällt så medan Silvana tryckte nålar i ryggen på honom! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0