7/3 2011

Red lektion på Dampis för Emma idag, och han vaar riktigt duktig!
Skrittade fram 20 minuter och han var faktiskt ganska pigg. När jag började värma upp honom så var han pigg och framåt, utan att bli sådär okontrollerbar. Eller ja, okontrollerbar blir han ju inte, men ibland får han världens fart och då har vi lite svårt att bromsa.. ;)
Vi började sen med galoppen och gjorde övergångar galopp-skritt-galopp på volten. I lördags när jag red så blev han ju nästan 4-taktig i galoppen (blir det när han inte bjuder ordentligt), så då fick jag rida med ett spö och sen vart galoppen bra. Idag var galoppen bra redan från början. Övergångarna vart superfina till vänster. Dock vet han ju precis vad han ska göra när jag börjar ta tillbaka galoppen, och istället för att samla sig så slutar han bjuda och galoppen blir fyrtaktig eftersom han vet att han ändå ska ner i skritt. Så när han gjorde så idag så fick jag trycka till honom och öka några steg innan jag tog tillbaka igen. Till höger gjorde vi precis på samma sätt, och tillslut blev det riktigt bra och han bjöd hela vägen in i övergången. Red även lite på fyra serpentinbågar med förvänd galopp. Där tappar han också lätt bjudningen och rytmen i galoppen. Anledningen är att jag ofta böjer honom för mycket i förvända, så idag jobbade jag med att försöka hålla honom så rak som möjligt. Och då gick bågarna bra och även den förvända efter :)

Därefter jobbade vi med lite trav, framförallt med skolorna. Till vänster blev han seg och till höger fick vi inte riktigt till tvärningen. Då fick jag istället rida en meter innanför spåret och göra öppnorna där. Då gick det mycket bättre. Han lägger sig så mycket på väggen annars. Fick även rida på i öppnorna och försök öka tempot lite. Till vänster var det svårt men till höger gick det bättre!

Han känndes väldigt fin och arbetsvillig idag! Emma tyckte också han såg väldigt fin ut. Hon sa också att han var så himla positiv och arbetsvillig, tuffade snällt på fast alla andra stora bjässar var i ridhuset! Men är det något han gillar så är det att gå i ridhuset med dom stora hästarna! Ju större desto bättre! ;)


Dampis fick inviga sin nya creamfärgade outfit idag ;D
Schabrak: Cream med vinröd kant och guld-blå-vinröd pp från Hööks
Lindor: Cream, Mias Rs
Boots: Vita Showmaster
Paddar: vita Mias
Ländtäcke: Rambo Newmarket


Kommentarer
Postat av: Elinore - Dressyrblogg

Gud jag tyckte jag kände igen dig och din häst när vi var hos fackman i helgen haha men det var ju från din blogg jag hade "sett" dig :)

2011-03-08 @ 15:20:33
URL: http://etraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Katrine

Älskar tysklandfärgerna på mörkbruna hästar, GÖRSNYGGT! :D

2011-03-08 @ 22:53:08
URL: http://ponnyprinzarna.blogg.se/
Postat av: Katrine

Älskar verkligen tysklandfärgerna på mörkbruna hästar, GÖRSNYGGT! :D

2011-03-08 @ 22:56:17
URL: http://ponnyprinzarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0