MusseMus

Silverhingsten fick sig ett pass nu på em/kväll!
Han skötte sig faktiskt väldigt bra. Jobbade mycket med skritten i början innan Annie kom, och även när hon kom eftersom vi pratade en stund. Så när vi började trava var han faktiskt ganska fin från början. Han behöver nog få jobbas en stund i skritten för att komma loss ordentligt. Det ultimata vore ju att kunna göra det i trav, men då rinner han bara iväg och blir snabb i takten. När han var igång lite så galopperade vi runt hela fyrkanten. Det är också något som lilla hingsten verkligen behöver! Han behöver bli av med lite energi och slappna av för att kunna galoppera odentligt. Så jag red några varv i galopp och stod i lätt sits, sen när jag satte mig ner och började jobba i galoppen så blev han faktiskt fin! Det går ju fortfarande alldeles för fort, men han börjar ändå slappna av och sänka sig nu!

Vi red igenom Lc:1an idag också! Pellen på Duni red först, så jag och stella red i nedre deln av ridhuset sålänge. Då blev det lite svårt att svänga, eftersom jag försökte rida så "fyrkantigt" som möjligt, alltså inte rida på en volt som det lätt blir annars.
När jag red programmet så var han fin i traven, fin i handen och ibland kunde han tillomed vara rak! :D Det är något av det svåraste faktiskt, att hålla honom rak i halsen! Han vill så himla gärna gå och böja halsen, och när jag försöker ställa så böjer han bara halsen ännu mer! haha känner mig ungefär som en nybörjare nu, men aa ni fattar grejen :P
Men i det stora hela så var travdelen väldigt bra! Galoppen är ju svårare, och när det är så lite galopp så hinenr vi lixom inte få till det innan det är dags att bryta av. Men egentligen är inte galoppen så dålig, jag skulle kunna sitta där och låtsas vara helt oberörd och bara "åka" med. Men istället för att göra det så börjar jag fippla och hålla på, och då blir det bara sämre! Så det är verkligen något att jobba på, att låta honom göra det själv!

Troligtvis får lilla MusseMus starta hemma i påsk! Tror han skulle tycka det var roligt att visa upp sig :)
Dessutom ska vi försöka lösa så att han också får gå på klubbtävlingen/programträningen nästa helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0