27/5 2011 Frida

Jag skulle rida Frida för Annie idag vid 5, men så bestämde vi istället att jag skulle vara framskrittad till kvart över 6. Så jag åkte upp till v-by stallet (tog en sjuhelsikes tid eftersom det var förseningar i tunnelbanan..) och började göra iordning Frida. Men vid halv 6 började regnet ösa ner, och vi visste att vi skulle behöva vara ute. Så vi bestämde att vi skulle vänta lite och se om regnet började avta, vilket det gjorde och strax innan 7 var det strålande sol! Anledningen till att det inte går att rida ute när regnet öser ner är för att det blir fruktansvärt tungt underlag, men det torkar upp väldigt fort såfort solen ligger på igen!

Iaf så ville Åsas sista grupp vara ute, så då kunde vi vara i lilla ridhuset. Jag fick väldigt mycket välbehövlig hjälp av Annie, och tillslut blev Frida helt okej! Hon måste komma mycket mer genom kroppen och släppa efter på det järngrepp hon tar om bettet! Hon är ju inte så enkel att rida och vi måste lära oss varandras signaler, men jag kommer nog få lära mig en hel del av henne. Allt handlar väldigt mycket om tajming, och på henne märks det så tydligt!
Men med lite konditionsträning i skogen så kommer kondisen bli bättre, och då kommer hon ju orka mer på ridbanan också!
Så imorgon tänkte jag ge henne ett redigt träningspass! Först ska vi ut och galoppera och sen ska hon få gå lite dressyr på ridbanan! Sen får hon vila på söndag, dels för att hon antagligen kommer vara trött (vi var ju faktiskt ute och galopperade igår också), men också för att jag jobbar på Hogsta hela dagen :)

Botkyrka rs Hannah, Frida och Annelie Följde med Hannah och Frida som hästskötare idag till Botkyrka. Även Sarob och Lille Grå var där :)
Fina kossan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0