11/11 2011 Tävling Farsta Rv

Gårdagen skulle ju vara ett magiskt datum, men jag vet inte  riktigt om jag kunde hålla med om det.. Jag var galet otaggad på tävling, mami kom sent till stallet så jag fick stressa häcken av mig för att ha allt klart när vi skulle åka och bara tanken av att jag skulle gå upp kl 5 nästa morgon fick mig att vilja åka hem och sova istället!
Det är tur att jag har världens snällaste häst som inte bryr sig om att han fick stå säkert 40 minuter i transporten eftersom vi kom lite tidigt (det var mindre trafik än vad vi räknat med). Han står där snällt och väntar, tittar ut och äter lite emellanåt.
Fick lite brådis när vi skulle göra iordning eftersom det inte var fast starttider och domaren hade tagit nästan 10 starter första timmen.. Men vi fick till en ganska lagom lång framridning ändå. Jag vill ju rida fram länge eftersom han behöver tid på sig att komma igång och få ta en del skrittpauser. Mot slutet av framridningen fick jag så ont i magen att jg hade lite svårt att rida, så då blev det mycket arbete i skritt med tt få honom loss och mjuk i sidorna.
När jag skulle in på banan vr det någon som tyckte det var lite läskigt.. Modiga hästen..! Men tillslut kom vi in och väl på plats travade han faktiskt super! Inte tittade han någonting heller, vilket definitivt är framsteg från förra helgen ;)
Själva ritten känndes helt okej! lite kommunikationsmissar här och var, bl.a. i skritten och i upptagningen från galopp till trav. Jag red lite slarviga vägar, skolorna blev inte toppenbra och han var lite låg i formen i galoppen, men det sistnämnd känns som ett lyxproblem eftersom vi, enda sedan han kom, har fått jobba med att sänka honom då han gärna spänner sig och blir hög i nacken! Så det är ju definitivt lättare att plocka upp honom än att sänka honom.

Det roligaste var faktiskt när jg gjort sista halten och publiken applåderade - då berättade min häst för alla i ridhuset att hn vr där och att han var nöjd med sin insats med en härlig gnäggning! Ibland är han alldeles för gullig för sitt eget bästa!
Jag är iaf nöjd med ritten, det är mycket som behöver förbättras men vi har utveckalts väldigt mycket på kort tid! För tre veckor sedan kunde jag inte ens rida min häst på tygeln ;)
Totalt red vi ihop 60%, vilket jag tycker är bra med tanke på att den domaren inte är känd för att vara så generös med poängen!

Roligt var också att även Linnea och Eva från stallet var där och tävlade! Eva vann med sin fina Gaidon och Linnea kom två med fina Rachman! Superkul!

Tyvärr blev det inga bilder från tävlingen eftersom det bara var jag och mamma som åkte och mai är ingen stjärna på fotografering ;) Men jag tog ju en snygg mobilbild igår som jag får bjuda på idag igen!

image description


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0