Dagens ridpass 10/11 2011

Vissa dagar planerar man bättre än andra.
Försov mig två timmar imorse. Skulle egentligen gå upp vid halv 7 och plugga religion inför dagens prov, men jag vaknade först vid halv 9.. Provet gick iaf bra eftersom jag hetspluggade på tunnelbanan!
Efter provet hade jag en 2 timmar lång håltimme som borde ha spenderats med pluggande. Men eftersom det är så värdelöst tråkigt så sitter jag istället här nu med en hög av uppgifter som ska lämnas in närmsta dagarna. Good work Grape!

Kom iaf till stallet bra mycket tidigare än väntat eftersom jag var klar med det som skulle göras under sista lektionen.
Red Roynisen på en gång som fick gå ett ordentligt pass idag. Han känndes faktiskt helt okej i början. Vi inledde passet med att träna galoppfattningar från skritt på rakt spår. Lättare sagt än gjort.. Vänsterbogen är ju ständigt på vift och piloten har nog alzheimer eftersom hon aldrig kommer ihåg att hålla reda på den där förbaskade bogen! Men vi får till det bättre och bättre, och det är ju alltid en fördel.

Galoppen känndes överlag toppen idag, mendan traven var svår. Vet inte om det är jag som gör fel eller om det är något som tar emot hos min lille häst, han föredrar nämligen att galoppera när matte försöker rida i trav.. Men efter en liten tillsägelse ("snälla Royne, kan vi inte springa lite i trav?" "kommer inte på frågan!" "Snälla?!" "Okej då" - ungefär på den nivån är det när jag ger min häst en tillsägelse..) så lyssnade pållis och sprang snällt i trav. Skolorna blev sisodär, så där har vi verkligen något att träna på i vinter!

Totalt blev passet (inklusive fram och avskrittning) 1h och 20 minuter, men vi pausar ju rätt mycket under tidens gång också.

Imorgon är det tävling som står på schemat (eller ja, först ska jag ju till skolan och ha en lektion precis som varje fredag). Har inga förväntningar alls, vi är ju trots allt bara ute för att träna. Förhoppningsvis är han inte lika pigg den här gången och vi kan hitta en lite bättre spänningsnivå hos honom!


Gullig är han iaf! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0