Dagens ridpass 2/11 2011

Vissa dagar är man glad att man tror sig ha en porslinshäst och klär på den benskydd, boots och det ena täcket framför det andra när den ska gå i "hagen". Framförallt det sistnämnda..
Vid ca 14.20 skulle jag skritta ut en sväng på Fanelia. 15.00 skulle Royne vara framskrittad för lektion.. Två timmar tidigare hade han kommit in och sett ut som ett enda stort lerbad! Tack gud för att jag, trots en del övervägande ("för min häst rullar sig faktiskt inte.."), bytte till halstäcket för någon dag sedan!
Även fast han hade haft halstäcket på sig så var ju alla kroppsdelar som inte var skyddade av täcket genomleriga.. Hur jag hade tänkt jag skulle hinna då vet jag inte riktigt.
Tack och lov löste det sig eftersom Emma också var lite sen, så jag skulle inte vara framskrittad fören vid 15.20.

I början av passet var han riktigt jobbig. Hängde sig i handen och var allmänt stel i sidorna, men jag hade en sjuhelsikes fart redan från start! Efter lite jobb blev det bättre, och jag vet ju vad jag ska göra men har svårt att komma dit själv. Vi började med att göra "hastiga" (vet inte riktigt vad jag ska kalla det) tempoväxlingar i galopp - alltså 5 språng riktigt ordentligt framåt och sen har vi i princip ett språng på oss att komma tillbaka till en mer samlad galopp. På så sätt får jag verkligen igång bakbenen på honom och han blir lättare i handen. En annan sak som fungerar väldigt bra på min käre häst är att rida i förvända galopp på fyrkanten och ställa åt båda hållen, eftersom jag då får med mig bogarna som annars gärna är ute på vift.
Vi börjar även få ordning på övergångarna från galopp till trav!

I travarbetet jobbade vi med skolorna. Öppnorna börjar gå från helt okej till bra, men slutorna är fortfarande väldigt svåra. Så idag testade vi med att rida höger öppna i vänster varv, för att sedan ställa om till vänster sluta (och likadant fast tvärt om i andra varvet). Då fick jag med mig rumpan utan att han tappade bjudningen.

Överlag känndes han fin, om än lite stark. Men han får hellre vara stark och ha bjudning än lätt i handen och släpa benen efter sig!
Imorgon är det vilodag som gäller så vi ska ta en promenad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0