Dagens ridpass 10/10 2011

Idag har min häst betett sig som ett riktigt kioskmongo..
Red lektion för Emma och Roynis inledde med att verkligen vara hemsk! Han var ofokuserad, lång, stark, studsig och allmänt skitjobbig. Han höll på med alla sina jag-tar-inte-skänlen-konster ett flertal gånger och ville helst inte bli lämnad ensam i ridhuset, framförallt inte med tanke på att Emma och Dipsy var livsfarliga.. Mongohäst!
 
Men när vi bråkat en bra stund så släppte det på två sekunder! Han blev riktigt fin, lätt i handen och riktigt mjuk och fin i sidorna. Dock orkade varken han eller jag riktigt få till traven på slutet, men det är ju trots allt mer värt att han är ordentligt eftergiven.

Vi tränade lite på galoppvägen i det ena MsvC programmet (två serpentinbågar - enkelt byte). Eftersom han har hållit på och velat byta galopp lite här och var i förvända så rider jag lite för "safe". Jag gasar på och rider fruktansvät dåliga vägar - allt för att han bara ska bibehålla galoppen. Så vi gjorde om och om och om tills jag kunde göra bra vägar OCH bibehålla rätt galopp!

Det som är svårt är just att få honom till det där läget där han spänner av, fokuserar och verkligen arbetar genom kroppen, för det är när han blir lång och stark som nerverna spelar sig ett spratt hos honom. Men när han väl ger sig så blir han verkligen fin!

Hade tänkt att ni skulle få se lite bilder från i lördags när mami var med och fotade, men jag sitter vid fel dator så det blev tyvärr inga.. Dock ska jag verkligen försöka få ordning på det till imorgon, för då är jag ju leeeedig (precis som alla tisdagar!)

image description


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0