Dagens ridpass 12/10 2011

Slutade skolan dundertidigt och hann med en sväng till banken innan jag åkte ut till stallet. Planen var att komm tidigt till stallet och därmed komma tidigt hem. Dock blir det inte alltid riktigt som man har tänkt sig... men man får väl skylla sig själv om man är världens segaste ;)

Roynis fick inviga sin nya sadel på riktigt idag, och jag tror minsann han godkände den. Vi började med att jobba i skritt i 20 minuter för att han verkligen skulle släppa efter där. Tillslut så gav han sig och då kunde vi börja trava. I traven blir han ju alltid lite jobbigare, men idag var det faktiskt inte lika extremt som det brukar vara.

Efter den obligatoriska skrittpausen så fortsatte vi med galopparbetet. Han var faktiskt relativt samarbetsvillig redan från början. Gjorde en miljon tempoväxlingar och övergångar från galopp till trav, som vi faktiskt börjar få ordning på nu. Även förvända galoppen börjar bli stensäker, idag bytte han inte en enda gång!

Traven känndes lite seg idag. Eller egentligen inte seg, men inte så alert som den kan vara. Han arbetade bra med ryggen och travade igenom kroppen, men hade kunnat önska lite mer kvickhet i benen liksom :)

Imorgon blir det vila för Roynes del, så vi ska ta en promenad bara.
Nu ska jag ge mig ner och träna och invänta Greys anathomy! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0