Dagens ridpass 14/10 2011

När jag upptäckte att termometern stod på 0,5 grader när det var dags att åka mot la work imorse så plockade jag snabbt fram både yllestrumporna och långkalsongerna.. Vinter på ingång..!
Jobbandet gick ju iaf bra, bortsett från att tiden sprang iväg på eftermiddagen och när klockan var fem hade vi bara nattat en häst. Dock hade ju både jag och Josephine hunnit rida våra egna.

Jag red iaf lektion för Emma idag, vilket gick ganska bra. Roynis var ett riktigt kioskmongo att göra iordning och ville inte alls sammarbeta. Men tillslut var alla kläder på och vi kunde ge oss ut på en kort skrittur.
När jag sen började rida var han faktiskt bättre än vad han brukar vara att värma upp. Framförallt så galopperade han helt okej redan från början. Vi började sen med den "vanliga" övningen (vi har gjort den ett par gånger) - galoppserpentier med enkla byten och framdelsvändningar. Idag funkade den övningen riktigt bra. Ska visa er sen i ett senare inlägg!
Vi fortsatte sen med att mest jobba med att få honom ordentligt lösgjord med hjälp av förvänd galopp och skänkelvikningar i både trav och galopp, och tillslut blev han ganska fin! Jag kunde lätta av ordentligt och han sökte sig framåt nedåt.

Red i ca en halvtimme, sen var pållis dödstrött. Imorgon ska han få gå ett dressyrpass igen och på söndag är det träning som gäller. Vi ska köra på rätt ordentligt i nästa vecka för att verkligen få igenom honom på riktigt. Så nu blir det träning för Emma söndag, måndag, onsdag och fredag, tisdag trimmar vi själva och på torsdag blir det vila. Tror det kommer vara bra för honom (och mig) att få träna lite ordentligt under en vecka.

För att jag har världens bästa häst! Nu blir det hårdträning för hela slanten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0