Hjälmdebatten

Något det har skrivits om högt och lågt sista tiden är den omtalade hjälmdebatten! Dressyrmupparna lägger upp bilder där de rider utan hjälm och får plötsligt hälften av läsarna emot sig för att de tycker det är okej att rida utan hjälm. Andra bloggare tycker det är det dummaste man kan göra.
Och vart står då jag i den här frågan?! Helt ärligt så vet jag inte riktigt..
Jag ser vardagligen folk sitta och rida utan hjälm och det spelar ingen roll om man är gammal, ung, kunnig eller okunnig - på Hogsta rider folk utan hjälm ändå. För 1,5 år sedan hade jag tyckt det var vansinnigt att rida utan hjälm, antagligen för att jag nog aldrig hade sett det live. Att se toppryttarna rida utan hjälm känndes liksom inte riktigt som samma sak, "de är ju proffs". Dock att se ryttarna sitta utan hjälm när de tränade på hemmaplan känndes väldigt fel..
Men vad gör egentligen Emma och Lussan till mindre proffs när de tränar hemma på Hogsta än när de tävlar i Globen?!

Jag har helt enkelt vant mig vid att se folk rida utan hjälm och tänker inte så mycket på det längre. Personligen skulle jag inte rida utan hjälm i onödan - hjälmen kan vara en billig livförsäkring. Dock är jag på sätt och vis lite kluven i frågan.. Jag tillhör ju gruppen ryttare som hoppas en dag få tävla i hatt, och då rider du ju utan hjälm. Hatt är ju förvisso en huvudbonad, men det är ju mössa också?!

Jag skulle absolut kunna tänka mig att ta av mig hjälmen för att få till en riktigt snygg bild eller liknande, samtidigt som jag tycker det är så himla dumt och onödigt! Idag finns det så många olika sorters hjälmar att välja mellan. Plast eller sammet, lätt eller tung och varm eller sval - det finns hjälmar för alla önskemål.
Ni hör ju själva hur mycket jag säger emot mig själv..! Så ja, ska jag vara helt ärlig så står jag nog inte på någon sida i den här debatten!
Vilken sida står du på?!


Med hjälmen på!


Kommentarer
Postat av: Fredrika Källström

Jag skrev ju ett tjockt inlägg för någon vecka sedan - jag står på hjälmsidan! Blir jag någonsin känd så ska jag förespråka hjälm allt vad jag kan, göra något bra av mitt kändisskap!! :)



Avskyr alla Team SL och Dressyrmupp-bilder utan hjälm. Tycker det är snyggare med hjälm på ridbilder tom, annars saknas det något och bilden blir naken!



Kram

2011-10-19 @ 12:50:46
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/
Postat av: Jenny

Självklart hjälm!

Har sett en otäck olycka en gång på nära håll med en duktig ryttare (tidigare instruktör i Vällingby) som red på hennes egen häst, som hon alltså kände mycket väl, utan hjälm och olyckan var framme och hon åkte av rakt in i ridhusväggen. Både hon och hästen klarade sig men för mig är det självklart med hjälm på huvudet!

Samtidigt så håller jag med dig i ditt inlägg, jag menar när man kommer uppåt i klasserna så tävlar man i hatt och då är det ju inget som skyddar...

2011-10-19 @ 18:22:15
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Katrine

Håller med dig helt och hållet där. Jag vet inte vilken sida jag står på. Jag skulle aldrig vilja uppmuntra någon att rida utan hjälm, och själv föredrar jag den på huvudet - men samtidigt tycker jag inte att det någonstans är en bloggares ansvar att ha hjälm på huvudet på dem bilderna som publiceras. Det är enligt mig ridskolornas och föräldrarnas ansvar att skapa en tillräckligt bra grund och tänk att ryttaren tar egna smarta beslut.



Jag skulle också kunna ta av hjälmen för att ta en fin bild men tycker egentligen att det är riktigt korkat. Har tänkt på det där ett tag men kommer aldrig fram till något, haha! :P

2011-10-19 @ 23:20:27
URL: http://ponnyprinzarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0