Svar;

Anna om Dagens ridpass 28/10 2011:
Hej!
Här kommer några frågor som jag hoppas du har tid att svara på =)
Har du några syskon, känns som ett ensambarn =)?
Jag drömmer om en egen häst!
Vad kostar det ungefär, allstå hur mycket ska man räkna med per månad?

Älskar din blogg!

Hej!
Ja, jag har faktikst en bror, men han bor inte hemma längre. Så ensambarn är jag inte, men jag är enda barnet hemma om man säger så!
När det gäller kostnaderna så beror allting på vart du väljer att stå uppstallad och hur mycket du väljer att göra / inte göra själv. Jag har ju valt att stå på Hogsta, och det är inte Stockholms billigaste anläggning, men för mig är det värt det! Dock jobbar jag ju av en del av min stallhyra och sköter allt utom in/utsläpp och täckesbyten själv. Skulle jag ha full skötsel skulle det gå på bra mycket mer!
Det finns ju absolut billigare alternativ, och oftast är ju kollektivstall billigare. Men då får man ju också räkna med att ta ett par morgonpass varje månad osv. För min del känns inte det som ett alternativ då det räcker gott och väl med de helgdagar jag går upp i gryningen för att åka till jobbet, och då får man istället lägga på lite på stallhyran! :)
Sen beror det ju lite på vart i landet du bor, Stockholm är ju t.ex. i snitt dyrare än andra städer.
Egentligen har jag faktiskt inegn riktig koll på vad en stallplats i andra stall kostar, jag vet ju bara vad vi har fått betala på de två olika ställen jag har stått på, men jag skulle tippa på att det kostar runt 4-5000 i månaden (inklusive foder). Så ni som står uppstallade i Stockholm (med omnejd (?) heter det så??); Vad får ni betala för stallplatsen och vad ingår då?

Tack! :D

Kommentarer
Postat av: Jenny

Allt beror på var hästen står, vad som ingår, om det finns ridhus eller närhet (ridavstånd) till ridhus etc.

Jag har stått i kollektivstall med fem minuters skrittavstånd till ridhus och där var kallhyran 900 kr, sen tillkommer ju alla kostnader för strö, grovfoder, kraftfoder etc och beroende på antal hästar/ägare så hade vi två eller tre pass per vecka (vi hade foderautomater till kväll o morgonfodring men behövde göra utsläpp, lunch och insläpp + em mat).

Nu står jag i ett stall med helinackordering men utan ridhus, närmaste är ungefär tio minuter bort med transport, och det betalar jag 2000 kr för.

Saknar dock närheten till ridhuset grymt mycket...

2011-10-30 @ 07:48:02
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej :) såg att du hade gjort en såndär 30-dagars utmaning :) skulle du ha något emot om jag använder den på min blogg ?:D

2011-10-30 @ 08:29:18
URL: http://buspollen.blogg.se/
Postat av: Veronica

jag står i ett stall ca 15 min gångväg ifrån mig med tillgång till ridhus och bana och massa fina ridvägar..det är 4 hästar inklusive min häst i det stallet och jag står där gratis inklusive all foder osvosv..men då tar jag morgonpassen månd-fre där jag släpper ut,ger mat,täckar på o av,mockar,fixar vatten och lägger in hösilaget.

men det tar ju max 2 timmar att fixa allt :)



Annars så är hyran 2500/månaden inklusive allt.

2011-10-30 @ 22:01:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0