Presentation: Royal

Royal, eller Royne som han kallas här uppe, är alltså min nya stjärna! Han är född 2001, e. Steinbeck ue. Caliber, ca 170 cm. 
Sandra som ägde honom innan köpte honom som 3-åring och det var tänkt att han skulle bli hopphäst. Men allt blir inte riktigt alltid som man har tänkt sig och det slutade med att han blev dressyrhäst för några år sedan. Han har startat upp till MsvA med okej resultat, inga 70% men absolut tillräckligt för mig! Han gör alla rörelser utan problem, såsom byten, piruetter, trampar lite. Han har inga flashiga gångarter, men det är inte heller vad jag söker hos en läromästare!

Sandra och Royal har tränat för Nina Bengtsson och det är därigenom som vi har kommit i kontakt med dem. Annie känner nämligen också Nina, så i somras när jag och mamma var nere i Skåne så kontaktade Annie Nina och hörde om hon hade några hästar. Hon föreslog då att vi skulle komma och kolla på Royal. Efter första provridningen var jag inte riktigt säker på att det var rätt. Det var en supertrevlig häst, men jag visste inte om det var MIN häst. Så jag åkte tillbaka två veckor senare och skulle provrida, men då blev jag ju sjuk så det slutade med att Annie testade honom åt mig. Annie vet ju precis vilken typ av häst som passar mig, så jag litade på att hon kunde ta reda på om den här hästen skulle vara hästen för mig. Hon tyckte absolut att jag skulle testa och rida den igen. Så när jag blivit frisk åkte jag och mamma ner till Skåne igen, och efter den provridningen bestämde jag mig för att det här är hästen jag vill ha!

Så för en vecka sedan besiktigades han av Jonas Thornell nere i Skåne, vilket gick galant! Och igår natt kom han alltså upp till Stockholm!

Planen nu är framförallt att lära känna varandra. Om allt går riktigt bra kanske vi startar någon liten tävling innan året är slut. Ett ganska långsiktigt mål är väl att vi ska ta oss upp till Msv A.

Jag hoppas iaf på några väldigt roliga år med denna stjärna!

Välkommen hem Royne!
Tyvärr får ni stå ut med den här bilden nu. Tog några fler inne i stallet, men jag har inte orkat ladda ur kameran än ;)


Kommentarer
Postat av: johanna

Vad kul, grattis :D

2011-09-04 @ 21:01:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0