Tävling Lejondal 19/4 2012

Efter två månaders uppehåll var det äntligen tävlingsdags igen!
Vi åkte ganska tidigt ifall vi skulle hamna mitt i köerna, men det slapp vi så vi var där nästan två timmar innan min start. Annelie och Hannah var där och tittade också, så Annelie fick fixa mitt hår under tiden haha. Dock hade jag ju glömt hälften av alla grejer hemme.. men det gick bra ändå!

Jag hade planerat en kort framridning för att han inte skulle hinna bli trött. När jag kom bort till ridbanan så var det en häst som blev helt crazy banana när jag gick in, och Roynis var ju inte sen att hänga på.. Så han inledde med att mest studsa på stället och vara allmänt kaosig. Men han lugnade ner sig efter ett tag, men så fort jag satte lite mer trycke i honom så spratt han iväg. Så framridningen blev ingen höjdare, jag fick inte igenom allt och framförallt så kunnde jag inte rida de rörelser jag behöver för att få loss honom.
När jag gick in på banan så var han ganska fin, lite spänd men ändå helt okej.

Själva programmet började ganska bra, men när vi kom till första öppnan så vart det kaos. Roynis hoppade mest på stället och vi visade nog inte ett enda steg öppna.. Slutan blev helt okej för att vara åt det svåra hållet. I ryggningen fortsatte han backa som vanligt, men inte hela kortsidan den här gången så vi har ju gjort framsteg ;)
Andra öppnan vart ännu mer kaosig, där brjade han backa och hålla på.. Under två sekunder tänkte jag faktiskt utgå, men så tänkte jag att galoppen är ju faktiskt lättare, och har jag lagt nästan en hel dag på det här så ska jag bannemig rida klart programmet!

Och faktum är att galoppen blev riktigt bra! Där slappnar jag av på ett annat sätt och bara "åker med", och då blir allt så mycket lättare.

Bedömningen var faktiskt hetlt korrekt - jag hade iprincip bara sexor och sjuor rätt igenom, bortsett från öppnorna där jag hade 1 och 2 och ryggningen där jag fick en fyra. De missarna drog ju även ner på allmäna intrycket, så jag hade en fyra på lösgjordheten och en femma på framåtbjudningen. Att det är koeff på alla dessa rörelser (inte ryggningen) gör ju att poängen sjunker som ett skott!

Idag satt faktiskt alla brister hos mig, alla snesteg var på grund av min ridning. Jag var spänd redan innan jag kom in på banan, och han känner det direkt. Och dum är han inte, så han tar tillfälle i akt att göra vad han kan för att slippa undan! Jag måste bara lära mig att slappna av, glida runt inne på banan och inte blir så bromsig själv! Då kommer det här bli toppen!
Jag är ändå nöjd med dagen, alla har vi våra brister och när jag blir spänd och nervös så blir det inte så bra. Men det var som både Sandra, Hannah och Annelie kommenterade - när han har trasslat i traven så "ger jag upp" lite inför galoppen, då slappnar jag av och allt blir super! Tänk om jag bara kunde rida så från början!

Vi kör på i helgen igen, förhoppningsvis med en lite lugnare framridning (norrlandsekipagen brukar vara lite mer sansade..!) och en mindre nervös pilot! Det ska iafbli väldigt roligt och jag är taggad! det här SKA bli bra!

Hannah fotade lite, har inte kollat på bilderna än men det blev säkert bra. Dock hinner jag inte fixa det nu, så det får bli efter helgen!


Kommentarer
Postat av: fridish

I helgen blir det mental coaching på hög nivå!! Ladda ladda ladda säger jag bara :D målet är att jag ska vara mer nervös än dig och eftersom jag inte har några nerver så blir det skitsvårt men asbra ;)

2012-04-19 @ 23:18:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0